13o

На засіданні спостережної комісії розглянули чотири питання

  • 2022.07.18 08:14
    • Соціальна сфера
  • 279

На засіданні спостережної комісії, яке відбулось 14 липня 2022 року під головуванням заступника міського голови Наталії Кінаш, були розглянуті питання, що стосуються  роботи «Центру пробації» та соціального патронажу над особами, які звільнені із місць позбавлення волі.

   На порядок денний засідання було винесено чотири питання: про стан працевлаштування осіб працездатного віку, звільнених з місць позбавлення волі, залучення їх до відповідного перенавчання професіям, які мають попит на ринку праці; заслуховувалась інформація про кількість осіб, які звільнені з місць позбавлення за І півріччя 2022 року, які проживають у Калуській міській територіальній громаді;  здійснення соціального патронажу неповнолітніх звільнених з місць позбавлення волі засудженими до покарань не пов’язаних із позбавленням волі.

   Розглянуто подання про умовно-дострокове звільнення від подальшого відбування покарання у виді виправних робіт засудженого у зв’язку з відбуттям призначеного покарання більше 2/3 строку. З даного питання  було прийнято позитивне рішення.

    На завершення, всі присутні узгодили порядок взаємодії установ виконання покарань, уповноважених органів з питань пробації та суб’єктів соціального патронажу під час підготовки до звільнення осіб, які відбувають покарання у виді обмеження волі або позбавлення волі на певний строк.

    Особи, які звільнились з місць позбавлення волі можуть отримати консультації щодо:

- постановки на облік та працевлаштування (Калуський міськрайонний центр зайнятості в Івано-Франківській області, б-р Незалежності 1);

- отримання соціальної та психологічної допомоги (Калуський міський центр соціальних служб, вул. Пушкіна 9 А, 2 поверх);

- отримання безкоштовної первинної та вторинної правової допомоги (Калуський місцевий центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги, м. Калуш, вул. С. Бандери, 18).

Інші новини