5o

Представники влади та громадськості обговорили питання встановлення (реконструкції, оновлення) пам’ятників, меморіальних дощок та інших пам’ятних знаків на території громади

  • 2021.06.02 15:34
    • Культура
  • 432

2 червня 2021 року відбулось засідання організаційного комітету щодо всебічного сприяння та надання допомоги у встановленні пам’ятників, меморіальних дощок та інших пам’ятних знаків у Калуській міській територіальній громаді під головуванням першого заступника міського голови Мирослава Тихого.

     На засіданні оргкомітету було погоджено ескіз пам’ятного меморіалу, центральним елементом якого буде скульптура українки. Орієнтовна висота скульптури становить 6,5 м. (автор – Ігор Семак). П’єдестал планується виготовити з граніту, а саму скульптуру – з бронзи. Навколо центральної скульптури будуть розміщені багатофігурні конструкції з відображенням історичних епох становлення незалежності України. Позаду меморіалу планується облаштування паркової зони та площа для проведення культурно-мистецьких заходів.

   Також, Ігор Семак представив на розгляд оргкомітету 2 ескізи пам’ятного Хреста Архистратига Михаїла – центрального елемента Проєкту реконструкції Пагорба Слави.

      У ході засідання також обговорено питання щодо:

- реконструкції символічної могили «Борцям за волю України» у житловому масиві Підгірки та встановлення на її території каплиці відкритого типу;

- реконструкції площі біля приміщення центральної пошти, згідно з розробленим Проєктом;

- затвердження макету меморіальних дощок, що встановлюватимуться на будівлях;

- здійснення поточного ремонту площ біля пам’ятників Тарасові Шевченку та Романові Шухевичу.

     Наступне засідання оргкомітету заплановане на 5 липня 2021 року.

Інші новини