21o

Відбулось виїзне засідання спостережної комісії до ізолятора тимчасового тримання № 3 (м. Калуш)

  • 2022.11.02 14:34
    • Громада
  • 981

02 листопада 2022 року члени спостережної комісії виконавчого комітету Калуської міської ради відвідали ізолятор тимчасового тримання №3 (м. Калуш) ГУНП в Івано-Франківській області.

Начальник ІТТ №3 ГУНП в Івано-Франківській області Роман Коршовський розповів представникам спостережної комісії про роботу працівників ізолятора, правила перебування затриманих в ізоляторі, їхні права та обов’язки. Роман Васильович проінформував також, що за 8 місяців  2022 році в ІТТ № 3 утримувалось 93 ув’язнених  з них:

- арештованих – 38;

- затриманих – 19;     

- засуджених – 31;

- адмінарештованих – 5.

Члени спостережної комісії ознайомились з матеріально-побутовим, медико-санітарним забезпеченням, умовами утримання осіб в ІТТ, оглянули камери та допоміжні приміщення, в яких перебувають утримувані особи.

Камери ІТТ обладнані одноярусними ліжками, санітарно-гігієнічними приладами: чашами Генуя, умивальниками, які відгороджені установленими перегородками висотою 1,5 м. та дверцятами, що відчиняються назовні. У камерах є надійно прикріплені до підлоги столи для приймання їжі, лави (табуретки). Камери забезпечені достатнім електричним та природним освітленням. На вікнах камер встановлені силові грати, на дверях - замки камерного типу, які зачиняються автоматично. Такі ж замки встановлені на вхідних дверях ІТТ, дверях виходу в прогулянкові дворики і на прохідних решітках коридорів.

В  ізоляторі утримувані особи забезпечуються трьохразовим гарячим харчуванням.

З 04.08.2022 року наказом начальника ГУНП в Івано-Франківській області функціонування ІТТ № 3 (м. Калуш) тимчасово призупинено у зв’язку з проведенням капітальних робіт та приведення приміщення ІТТ до вимог європейських стандартів.

Крім того, на засіданні було розглянуто три питання, що стосувалися  працевлаштування звільнених з місць позбавлення волі та осіб, які були засуджені до покарання не пов’язаного із позбавленням волі; кількість осіб, які звільнені з місць позбавлення волі за III квартал 2022 року та  умовно-дострокове звільнення особи з місць позбавлення волі.

Довідка

Ізолятор тимчасового тримання №3 є спеціальною установою поліції для тримання затриманих за підозрою в скоєнні злочину осіб, взятих під варту, засуджених, осіб які прибули з СІЗО та УВП у зв’язку із розглядом справи в суді або проведенні з ними слідчих дій та адмінарештованих.

ІТТ розташований на першому поверсі приміщення Калуського ВП ГУНП в Івано-Франківській області, побудованого у 1992 році. Ізолятор має 4 камери, які розраховані на одночасне утримування 8 осіб.

Інші новини