20o

Відбулися наради щодо участі у новому грантовому сезоні 2022 від Українського культурного фонду

  • 2021.12.09 16:31
    • Громада
  • 454
У новому грантовому сезоні Український культурний фонд матиме 9 програм та 29 ЛОТ-ів.
   Від початку листопада 2021 року і до січня 2022 року для заявників відкриватимуться можливості подаватися на гранти за напрямками «Дослідження. Освіта. Резиденції. Стипендії», «Інноваційний культурний продукт», «Аудіовізуальне мистецтво», «Культура без бар’єрів», «Культурна спадщина», «Культура. Регіони», «Ґранд-подія», «Культурні столиці України» та «Культура плюс».
  03, 08 та 09 грудня 2021 року відбулися робочі наради щодо участі Калуської міської територіальної громади у конкурсі культурного спрямування. Головним спеціалістом загального відділу виконавчого комітету Калуської міської ради Мар’яною Думенко разом з директором КП «Ритуальна служба» Олександром Ковалем, науковим співробітником КЗ "Музейно-виставковий центр Калуської міської ради" Богданом Яневичем, директором Калуської центральної бібліотеки ім.Т.Шевченка Наталією Воробець обговорено напрям та стратегію майбутніх проектів, розробляються концепції для їх втілення, напрацьовуються бюджети, здійснюється пошук партнерів для спільної участі у грантовому сезоні 2022.
Довідка:
Український культурний фонд (УКФ) — державна установа, створена у 2017 році, на підставі відповідного Закону України, з метою сприяння розвитку національної культури та мистецтва в державі, забезпечення сприятливих умов для розвитку інтелектуального та духовного потенціалу особистості й суспільства, широкого доступу громадян до національного культурного надбання, підтримки культурного розмаїття та інтеграції української культури у світовий культурний простір. Діяльність фонду, згідно з чинним законодавства, спрямовується та координується Міністерством культури та інформаційної політики України.
У 2022 році Український культурний фонд планує інвестувати 588 мільйонів гривень у розвиток культури та креативних індустрій.
За результатами грантового сезону-2021 Український культурний фонд підтримав 546 проєктів, підписав 510 договорів про надання фінансування та 36 договорів про надання стипендій на загальну суму відповідно 499,3 млн грн і 3,9 млн грн.
Інші новини