5o

Відбулася зустріч з очільником БО «Благодійний фонд «Карітас-Івано-Франківськ» УГКЦ о. Володимиром Чорнієм та його заступницею Наталією Козакевич

  • 2023.06.08 13:16
    • Громада
  • 183

Разом спілкувалися з людьми , які проживають у прихистках. Нові мешканці громади вдячні за підтримку. Волонтери, які проводять різноманітні тренінги, в них - часті гості. Продовжують працювати на власноруч облаштованих городах. А також і самі займаються волонтерством. Та мають бажання ще чимось бути корисними громаді.

Карітас вже неодноразово допомагав мешканцям Калуської громади. Благодійна допомога надавалася потребуючим продуктами харчування, одягом, речами першої необхідності та побуту. На цей раз розмова велася про продовження підтримки людей. Насамперед, вивчалися їх потреби.
Мешканці прихистків поділилися, що основне питання, яке їх турбує на сьогодні, - це зайнятість дітей у канікулярний час. Адже інтеграція внутрішньо переміщених осіб у громаду відбувається поступово.
Як зазначив о. Володимир, Карітас і надалі надаватиме комплексну допомогу, яка включає психологічну, юридичну та ін. А також запропонували власні ресурси для реалізації ідей та задумів самих переселенців. Це – облаштування дитячих просторів, майданчиків, організація спільних заходів. До роботи будуть долучатися й релігійні організації, запевнив о. Ігор Пришляк. Мова йде про християнські табори при храмах, які вже є традиційними.
На заняття дітей запросив і керівник ГО «Чисті серця Калуш» Михайло Найда, які відбуваються на базі організації. Значну роботу у цьому напрямку проводить і Калуський центр соціальних служб.
Нагадуємо, вся інформація для осіб, які знайшли прихисток у Калуській громаді – на офіційному ресурсі Телеграм-каналу https://t.me/vpokalush .

Дякуємо Карітас за співпрацю в напрямку інтеграції осіб, які через війну змушені пристосовуватися до нових умов проживання. Робота триває.

Інші новини