17o

Відбулася розширена нарада керівників гімназій і ліцеїв громади

  • 2024.04.26 17:32
    • Освіта
  • 101

У п’ятницю, 26 квітня, відбулася розширена нарада керівників закладів загальної середньої освіти громади під головуванням заступниці міського голови Надії Гуш.
Завідувачка відділення епідеміологічного нагляду і профілактики інфекційних хвороб Калуського РВ ДУ «Івано-Франківський ОЦКПХ МОЗ України» Тетяна Чернієнко з нагоди Міжнародного тижня імунізації доповіла про важливість імунізації, стан протидії інфекційним хворобам у Калуській громаді. Зокрема, вона наголосила на тому, що у громаді зростає захворюваність на кашлюк. Із 15-и зареєстрованих випадків у Калуському районі 10 — у нашій громаді.
Грамотою міського голови за активну волонтерську діяльність нагороджено колектив Тужилівського ліцею. Керівники закладів освіти міста отримали грамоти за участь команд їхніх навчальних закладах у першому етапі конкурсу «Серцем єдиним ми — Україна». Підсумували і третій, районний етап проєкту «Пліч-о-пліч. Всеукраїнські шкільні ліги».
Обговорили і питання про оптимізацію мережі освітніх закладів у громаді. Проєкт, над яким упродовж місяця працювала компетентна комісія, затвердили на пленарному засіданні сесії Калуської міської ради. Заступниця міського голови Надія Гуш підкреслила, що у громаді намагаються зробити процес максимально безболісним. Однак, нестача освітньої субвенції і бачення розвитку освітньої галузі у державі не дозволяють оминути оптимізацію. Керівники освітніх закладів обговорили майбутню модель, висловили свої зауваження, побоювання і очікування. Усі зміни, запевнила Надія Гуш, будуть проходити з належним інформуванням і обговоренням із громадськістю.
Надія Гуш також поінформувала, що виділено державну субвенцію на закупівлю мультимедійного обладнання для 5-6-х класів НУШ. На Калуську громаду передбачено 3,2 млн. гривень. з них 10% — співфінансування із місцевого бюджету.
Обговорили можливості майбутньої оздоровчої кампанії. Навіть у цей час дітям слід забезпечити якісний відпочинок, особливу увагу звернути на дітей Героїв, військовослужбовців.
На комісії також обговорили ряд організаційних питань і питань, які належать до фахової компетенції освітян.

Інші новини