20o

Відбулася робоча нарада щодо реалізації проекту "Sklyanka.lab - міні-лабораторія очищення Землі"

  • 2021.12.10 16:06
    • Громада
  • 582
10 грудня 2021 року відбулася нарада за участі автора проекту Олега Кіндрацького, головного спеціаліста загального відділу виконавчого комітету Калуської міської ради Мар’яни Думенко, головного спеціаліста відділу культури, навчальних закладів, бібліотечної та музейної справи управління культури, національностей та релігій Калуської міської ради Христини Лужної, директорів народних домів Калуської міської територіальної громади, в.о.директора КЗ "Музейно-виставковий центр Калуської міської ради" Олега Відливаного щодо організації проведення майстер-класів з виготовлення скляної продукції братами Олегом та Денисом Кіндрацькими, що є умовою грантової угоди.
   Перемовини велися з метою вибору часу, місця проведення, а також дотримання технічного райдеру.
Брати обіцяють, що заходи будуть цікавими та пізнавальними, оскільки їхня діяльність спрямована, перш за все, на екосвідомість громадян.
Довідка:
Олег Кіндрацький з братом Денисом ініціювали в Калуші Sklyanka.lab – екопроект з переробки скляних пляшок. Хлопці в майстерні, як вони самі її називають міні-лабораторія, власноруч виготовляють склянки, свічки, вази та інші предмети декору зі скла – дають друге життя пляшкам.
Юні екоактивісти активно беруть участь у різних екологічних заходах для популяризації своєї ідеї, зокрема:
- двічі у “!FESTrepublic”, де Олег поділився враженнями: “У них є точка на старому скляному заводі, де зробили місце для відпочинку. Кожних вихідних вони влаштовують “вікенди”, де виступають діджеї, приїжджають якісь артисти, є цікаві зони. Музикант Влад Німак працює на “!FESTrepublic”, він з нами й зв’язався та запропонував поїхати. Ми один раз поїхали і нам дуже сподобалося. Вже були там двічі. Зустрічали там Наталку Карпу та Ірину Федишин, стендап комік Андрія Щегеля”, пише galka.if.ua;
- у Львові на Craft Beer & Vinyl Music Festival;
- проводили майстер-клас для львів’ян на улюбленій точці @festrepublic;
- на АТ "Івано-Франківський локомотиворемонтний завод", де станція "Екологічна" приймала друзів та гостей, а Sklyanka.lab проводила майстер класи та готувала каву від «Склянка.бар» у Івано-Франківську на «ЛРЗ-фест» від локації друзів @ecoreactive;
- 21 серпня у рідному місті облаштовували локацію у Калуському парку ім.Івана-Франка, провели майстер-класи та вперше відкрили «Склянка.бар» - альтернативна кава у склянках, яку  варили друзі зі Львова: @maryankachernetska @bodiamalg. Також можна було покрутити музику на ретро-програвачі.
Інші новини