25o

Відбулася презентація документального фільму «Воїни Світла» - історії подвигу двох молодих, мужніх воїнів Романа та Леоніда Бутусіних

  • 2023.05.04 15:04
    • Громада
    • Культура
  • 261
   Захід зібрав дорослих та дітей, а також й людей, яких об’єднало страшне горе – втрата найрідніших у цій жорстокій війні. Віталій Чорненький, автор фільму, зазначив, що історія братів вразила його по-особливому: їх життя, велика любов до людей, до України та загибель.

   Спогади перепліталися з реаліями сьогодення - жорстокими картинами війни. У фільмі про Романа та Леоніда розповідають найрідніші – батьки, учителі, побратими.

   Присутні побачили й місце, де загинули Герої, скропивши своєю кров’ю українську землю, – с. Лукашівку на Чернігівщині… Щоб наш народ був вільним, щоб жив у мирі!

   Вразили присутніх і пропалена каска, прошитий кулями пронежилет, які продемонстрували батьки загиблих Героїв – Олег та Тетяна. Надалі речі братів Бутусіних зберігатимуться у музеї м. Києва.

   Завжди усміхнені, щирі, відчайдушні – такими назавжди житимуть у нашій пам'ять Роман та Леонід Бутусіни. Їх незламність, хоробрість, непоборний бойовий дух є прикладом воєнної звитяги!

   Кожен Герой, який загинув за Україну, має свою історію, на якій буде виховуватися не одне покоління українців.

 Слава Україні!

 Слава Героям!

Інші новини