10o

Відбулася онлайн-зустріч міського голови Андрія Найди з бургомістром м. Горліце п. Рафалом Куклою

  • 2021.03.04 13:40
    • Громада
    • Економіка
  • 688

З метою продовження побратимських відносин та співпраці між м. Горліце Малопольського воєводства (Польща) та Калуською територіальною громадою відбулися онлайн-переговори міського голови Андрія Найди з бургомістром м. Горліце п. Рафалом Куклою.

   Обговорювалося питання щодо підготовки оновленого меморандуму для підписання, який передбачає розширену співпрацю між нашими містами-побратимами. У ході розмови, сторони висловили готовність у найближчий час опрацювати та підготувати пропозиції до співпраці по всіх можливих  напрямках. Так, зокрема, очільник м. Горліце запропонував спільно попрацювати у напрямку залучення коштів Європейських програм для реалізації культурно-освітніх  проєктів з польської сторони, наприклад товариства польської культури  «Сокіл», а з нашого боку можна  б реалізувати проєкт на базі приміщення Концертного залу по вул. Шевченка у м.Калуші, у якому, у свій час також знаходилось вищезгадане товариство «Сокіл». Також обговорювалась можливість зустрічі міських голів та представників бізнесу від обидвох громад за допомогою онлайн-трансляцій в мережі інтернет, з метою обговорення участі у нових бізнес-проєктах. Очільники міст домовились про подальші контакти для активізації співпраці . 

   В онлайн-зустрічі взяли участь бургомістр м. Горліце Рафал Кукла, міський голова Калуської громади Андрій Найда, заступник міського голови Богдан Білецький, член ради польсько-української господарчої палати та президент центру європейської інтеграції Геннадій Микитка, начальник управління економічного розвитку міста Калуської міської ради Юрій Соколовський, начальник відділу з питань інвестицій та міжнародної інтеграції управління економічного розвитку міста Олег Кузів.

Інші новини