6o

Відбулася нарада для вирішення питання розширення міського кладовища

  • 2022.11.30 13:20
    • Громада
    • Земельні відносини
  • 271

Кожне кладовище має вичерпний ресурс. І ми буквально за рік-два зіткнемося з цією проблемою, якщо вже сьогодні не будемо планувати нові ділянки під поховання. І підготовча робота з вирішення цієї проблеми вже триває. Власне про конкретні заходи йшлося на нараді в першого заступника міського голови - Мирослава Тихого та заступника міського голови Богдана Білецького.

  В основі розрахунків необхідних площ є стандарти ДБН - 0,24 га на 1000 мешканців, захисні зони, водоносні горизонти тощо. Для того, щоб вирішити питання захоронень в м.Калуші на найближчі десять років необхідно сформувати ділянку мінімум на 15 га. Зрозуміло, щоб підшукати таку ділянку, яка б відповідала усім нормам - завдання не з простих. Але цим займатися треба.

   На сьогодні розглядають кілька пропозицій, зокрема й розширення вже діючого цвинтаря.
   Обговоривши ситуацію щодо всіх варіантів, Мирослав Тихий дав відповідним службам ряд протокольних доручень - провести геологічні роботи, провести попередні консультації з проектними організаціями, вивчити питання викупу земельних ділянок (в разі, якщо буде така необхідність) та інші. Наступна робоча нарада запланована на 8 грудня.

Інші новини