11o

Відбулась традиційна робоча нарада зі старостами

  • 2024.09.06 20:57
    • Громада
    • Старостинські округи
  • 47

Сьогодні, 6 вересня, під головуванням міського голови Андрій Найди та за участю керівників структурних підрозділів ради відбулась традиційна робоча нарада зі старостами старостинських округів.


Розпочалася зустріч із нагородження працівників Центру надання адміністративних послуг із нагоди професійного свята.
Відтак присутні заслухали нову членкиню виконавчого комітету, радницю міського голови з питань молодіжної політики Ольгу Атаманчук, яка розповіла, що працюватиме у напрямку залучення молодих людей із старостинських округів до Молодіжної ради. Для цього планують організовувати спеціальні зустрічі в селах Калуської громади, залучати заклади освіти та ін.
Заслухали інформацію про хід кампанії із впровадження енергоменеджменту в бюджетних установах територіальної громади з метою економії електроенергії. За словами головної спеціалістки управління економічного розвитку міста Анастасії Дзундзи, наразі в систему внесено 96 із 120 точок.
– Ця система нам потрібна, щоб ми зрозуміли, як можна економити енергоносії, – наголосив міський голова Андрій Найда. – Вона допоможе визначити певні проблеми із зайвими енерговитратами.
Відтак прийняли рішення провести спільну зустріч із представниками закладів освіти та Народних домів із старостинських округів, які відповідають за внесення даних у систему.
В усіх закладах освіти Калуської громади навчальний рік розпочався в очному форматі. Про це повідомила начальниця управління освіти Калуської міської ради Ірина Люклян. Наразі в Тужилівському ліцеї та Копанківській гімназії дооблаштовують безпекові простори, а в Ріп’янському ліцеї триває ремонт опалювальної системи, заміна труб.
Заступник начальника управління житлово-комунального господарства Калуської міської ради Богдан Сасник поінформував про комунальні роботи у старостинських округах. Зокрема, КП «Міськсвітло» провело масштабну роботу по заміні світильників у селах Копанки, Пійло, Голинь. Наразі працюють у Мислові, Ріп’янці та Яворівці.
У селах Копанки, Кропивник та Мостище реалізовують проєкти, які здобули перемогу у конкурсі грантів «Село мрії 2024» від ТОВ «Гудвеллі Україна». Як зазначила начальниця управління культури, національностей та релігії Любов Джуган, для Народного дому у с. Мостище вже замовили акустичну апаратуру, у НД в с. Кропивник завершено ремонтні роботи, а в с. Копанки – на етапі завершення.
Начальник управління молоді і спорту Калуської міської ради Руслан Цюпер нагадав присутнім, що в неділю пройде Чемпіонат України з футболу серед команд клубів Першої ліги. Наші вихованці візьмуть в ньому участь.
Протягом минулого тижня працівники КП «Спорт-арена» покосили 9 стадіонів, з них 7 – у старостинських округах. Також проводяться спортивно-оздоровчі заходи «Активні діти - здорові діти».
Начальник управління з питань надзвичайних ситуацій Калуської міської ради Іван Дембич наголосив на тому, що знову актуальною стала проблема спалювання сухої трави. Лише за останній день це призвело до п’яти пожеж у громаді.
Окремо обговорили стан виконання протокольних доручень.
Керівники старостинських округів повідомили про поточний стан справ у громадах.

Інші новини