11o

Відбулась традиційна робоча нарада зі старостами

  • 2024.04.26 17:28
    • Старостинські округи
  • 84

Сьогодні на старостинській нараді
26 квітня під головуванням керуючого справами виконавчого комітету міської ради Олега Савки та за участю керівників структурних підрозділів ради відбулась традиційна робоча нарада зі старостами старостинських округів.
Розпочалася зустріч з інформації про роботу закладів загальної середньої освіти. Відрадно, що за результатами третього етапу всеукраїнського проєкту «Пліч-о-пліч всеукраїнські шкільні ліги» команди нашої громади представлятимуть Калуський район у наступному, обласному етапі в чотирьох видах спорту. Це команди ліцею №6 (футзал і спортивне орієнтування), ліцею №2 (волейбол дівчата) і ліцею №10 (черлідинг). Завершився і районний етап патріотично-мистецького фестивалю «Серцем єдиним, ми Україна», де кращими визнано колективи Вигодського і Перегінського ліцеїв. Команда Калуського ліцею ім. Дмитра Бахматюка опинилася на крок від перемоги з третім результатом. Однак, з ініціативи голови ОВА Світлани Онищук, в обласному гала-концерті можуть виступити не тільки переможці попереднього етапу. Тож для участі уже зареєструвались команди ліцеїв №3, №6 і ще можуть заявлятися представники інших закладів освіти. За активною участю школярів і педагогів в окремих старостинських округах уже проведено передвеликодні толоки. Незабаром розпочнеться набір у спортивні класи Калуського ліцею №6. Зважаючи на процес оптимізації мережі закладів освіти, старостам рекомендували радити батькам дітей, які займаються спортом, уже визначатись з наступним місцем їхнього навчання. З довезенням дітей до Калуша проблем не виникне: їм оформлять проїзні квитки. Крім того, учнів спорткласів 6-го ліцею забезпечують безкоштовним дворазовим харчуванням. Якість навчання у цих класах також не втрачається, запевнили присутніх начальниця управління освіти Ірина Люклян і секретар міської ради Віктор Гільтайчук.
Упродовж тижня КП «Калушавтодор» підсипав щебенем дороги у Пійлі, Сівці-Калуській; у Боднарові працював екскаватор. КП «Міськсвітло» замінювало світильники у Вістовій, Боднарові. Наступні два тижні «Калушавтодор» працюватиме суто в місті: лататимуть дороги. Опісля – знову допомагатимуть старостинським округам.
7 команд старостинських округів беруть участь у чемпіонаті району з футболу. 28 квітня ФК «Студінка» прийматиме ФК «Карпати» (Болехів) у першості області. Триває процес прийому заяв від молодих людей на стажування в органах місцевого самоврядування. Запрошують доєднуватись молодь зі старостинських округів.
Невдовзі розпочнуться роботи зі встановлення пам’ятного хреста у Боднарові, на місці, де в 1944 році нацисти розстріляли мешканців села Бабин-Зарічний. Готується розширення планової мережі філії Голинської музичної школи у Боднарові (уже є 25 дітей, охочих навчатися співу та грі на музичних інструментах).
25 квітня біля 22:00 виникла пожежа у Кропивнику. На місце оперативно прибули два відділення ДПРЧ 6. На щастя, обійшлося без жертв. Вогнем знищено господарську будівлю та речі домашнього вжитку. Старостам нагадали про необхідність проведення інструктажів з особами, які відповідають за функціонування в селах гучномовців.
Нарешті вдалося заповнити вакансію фельдшера у ФАПі в с. Середній Бабин Студінського старостинського округу. Вже з 1 травня цю посаду обійматиме вимушена переселенка з Миколаєва, яка мешкає зараз у Калуші. До цього вона працювала фельдшером у Мостищенському ФАПі.
Керівники старостинських округів традиційно повідомили про поточний стан справ, про роботи із благоустрою сіл напередодні зустрічі світлого Христового Воскресіння.

Інші новини