15o

Відбулась робоча зустріч у Івано-Франківській ОДА щодо пошуку інвесторів для «Kalush industrial HUB»

  • 2021.09.10 13:17
    • Громада
    • Економіка
  • 657

 У Івано-Франківській обласній державній адміністрації відбулась робоча зустріч  заступника директора департаменту економічного розвитку, промисловості та інфраструктури Івано-Франківської ОДА Володимира Поповича з начальником управління економічного розвитку міста Калуської міської ради Юрієм Соколовським, начальником відділу з питань інвестицій та міжнародної інтеграції Олегом Кузівом. 

   На нараді обговорювались перспективи залучення потенційних інвесторів на новостворений  офіційно зареєстрований  індустріальний парк «Kalush industrial HUB», ініціатором якого є ТОВ "Ч.А.С.".  У ході зустрічі, спільно з представниками ТОВ "Ч.А.С."  обговорювались питання   подальшої комунікації щодо спільного широкого висвітлення інформації про  можливості та переваги інвестування території парку для ТОВ "Ч.А.С.". Виробничі площі, інженерно-технічна інфраструктура,  які підприємству вдалося зберегти від руйнування у впродовж багатьох років, є відмінним майданчиком  для великих інвестиційних проектів. Адже загальна площа, на якій розташовані приміщення, становить 55 тис. кв.м.  На території парку планується створити близько 1200 робочих місць.

   Також обговорювались позитивні зміни у нашому  законодавстві. Як відомо, Верховна Рада України ухвалила 7 вересня у другому читанні законопроєкт про індустріальні парки №4416-1, який   передбачає повну або часткову компенсацію з бюджету відсоткової ставки за кредитами на облаштування і ведення господарської діяльності в індустріальних парках для їхніх учасників. Передбачається й фінансування на безповоротній основі облаштування індустріальних парків, забезпечення будівництва об'єктів суміжної інфраструктури - доріг, ліній зв'язку та інших комунікацій, необхідних для роботи таких парків. Також передбачається компенсація з державного і місцевих бюджетів на покриття витрат на підключення і приєднання до інженерно-транспортних мереж.

 Також Володимир Васильович відзначив про позитивні зміни у соціально-економічному розвитку Калуської міської територіальної громади згідно даних  «Регіонального центру економічних досліджень та підтримки бізнесу»,  який  аналізував малі та середні громади України (до 150 тис. мешканців) станом на 01 липня 2021 року, відповідно до «Всеукраїнського рейтингу інституційної спроможності та сталого розвитку громад». За результатами рейтингу наша громада увійшла у тридцятку кращих громад України і посіла 24 місце у рейтингу.

  На фото під час зустрічі з заступником директора департаменту економічного розвитку, промисловості та інфраструктури Івано-Франківської ОДА Володимиром Поповичем: Нікіта Чумичкін, Тарас Бенець, Олег Кузів, Юрій Соколовський.

 

   

                                                                   Управління економічного розвитку міста

                                                                       Калуської міської ради

Інші новини