8o

З нагоди Дня Гідності та Свободи біля пам'ятника Роману Шухевичу відбулось тематичне віче "Ми гідні жити в мирі та свободі"

  • 2022.11.21 17:03
    • Актуально
    • Громада
    • Культура
  • 287

Вдев'яте ми відзначаємо День Гідності та Свободи, який символізує одну з найважливіших подій в сучасній історії України – Революцію Гідності 2013-2014 років, що розпочалася з мирної акції – Євромайдану 21 листопада 2013 року.

Дев`ятий раз в умовах кровопролитної війни ми підтверджуємо вірність обраному шляху. По суті, війна, яка нині триває, - це масштабний Майдан в межах всієї країни, адже ми, українці, згуртувавшись в єдину потужну народну силу виборюємо власну волю, боронимо найдорожче – свою державу з її демократичними цінностями та майбутнє в Україні для її наступних поколінь. За це стоять наші воїни на передовій, проливаючи кров за кожний відвойований клаптик священної української землі, і стоїть вся Україна – в тилу та на інформаційно-культурному фронті. Саме тому обрали ключову тезу для заходів з відзначення Дня Гідності та Свободи в умовах воєнного часу - «Революція Гідності – це перший переможний бій цієї війни» та гасло «Вистояли на Майдані – переможемо у війні!»

  Священнослужителі міста відправили поминальну панахиду. Полеглих Героїв України вшанували хвилиною мовчання. Авторського вірша зачитав присутнім калуський поет Богдан Сімків. Представники влади і громадськості поклали квіти до пам'ятника генерал-хорунжому УПА Роману Шухевичу, меморіального знаку Героям Небесної Сотні і до пам’ятного стенду загиблим та зниклим безвісти військовослужбовцям Калущини.

Ми все здолаємо і обов`язково переможемо, бо з нами – Бог і сила правди! Вічна пам`ять і вдячність загиблим за Вітчизну! Наснаги, стійкості, сили, витримки, єдності і Божої допомоги живим борцям! Слава Україні! Героям слава!

Інші новини