32o

Віче-пам'яті "Тих днів не змовкне слава"

  • 2021.05.09 15:07
    • Культура
  • 348
Сьогодні, 9 травня 2021 року у м. Калуш на Пагорбі Слави відбулось віче-пам'яті "Тих днів не змовкне слава", приурочене 76 річниці Перемоги над нацизмом у Другій світовій війні.
Світлі великодні дні дарують нам воскреслу віру, несуть надію і любов, однак ми знову повертаємося до незабутнього травня 1945 року, щоб з глибокою повагою згадати тих, хто виборов нашу свободу у страшному поєдинку з німецькими загарбниками. Ми схиляємо голови перед пам'яттю мільйонів, загиблих на полі бою.
Священнослужителі нашого міста відправили поминальну панахиду та разом з присутніми вшанували хвилиною мовчання тих, чиє життя забрала Друга світова війна.
                 
До вітального слова був запрошений голова Калуської територіальної громади Андрій Найда, який висловив подяку ветеранам за патріотизм.
Висловив подяку і учасник бойових дій, заступник голови Калуської міської організації ветеранів, депутат першого демократичного скликання Василь Заник.
Війна... Це слово страшного змісту. Воно чується, тоді коли за вікном вирує травень, природа вступає в прекрасну свою пору цвітіння, воно чується і тоді, коли побілені сивиною чоловіки і жінки згадують свою молодість, таку важку, обстріляну кулями. Коли плачуть і згадують своїх друзів, свою любов і ту війну. 
Радість перемоги і гіркота втрат- почуття які нероздільно  живуть у серцях людей, святом передаються і переймаються поколіннями. У цій єдності народна пам'ять без кінця. Вона робить нас сильнішими. Ми пам'ятаємо, ми нація героїв. 
Бережімо мир заради наших дітей і прийдешніх поколінь.
Інші новини