29o

Супровід ветеранів фахівцями здійснюватиметься на державному рівні

  • 2024.07.08 10:02
    • Громада
  • 51

Уряд дав старт реалізації проєкту із запровадження по всій Україні фахівців із супроводу ветеранів.

У Калуші ще з минулого року функціонує «Ветеранський простір» 

Днями Кабінет Міністрів України ухвалив постанову, яка забезпечує фінансування проєкту із запровадження фахівців із супроводу ветеранів та демобілізованих осіб по всій території України – в межах системи переходу від військової служби до цивільного життя. 

Ухвалений документ визначає порядок, умови та механізм надання у 2024 році субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на забезпечення реалізації проєкту. 

Проєкт із запровадження в Україні фахівців із супроводу ветеранів та демобілізованих осіб розроблено Мінветеранів. Функціонуватиме він за принципом «рівний – рівному», а до обов’язків фахівців із супроводу входитиме індивідуальний професійний супровід ветеранів та членів їхніх сімей у межах переходу від військової служби до цивільного життя.

Водночас, нагадаємо, що у Калуській громаді ще з минулого року діє консультативний пункт допомоги ветеранам, демобілізованим за віком, станом здоров’я, а також для родин військовослужбовців – «Ветеранський простір».

 Консультативний пункт розташований у приміщенні ГО «Спілка учасників АТО\ООС» за адресою м.Калуш, вул.Сівецька 2.

Щосереди там традиційно проводяться зустрічі з членами родин Героїв. Заходи організовують фахівці Калуського центру соціальних служб. 

«Ветеранський простір» працює в робочі дні з 14:00 до 16:30, у п′ятницю до 15:30.

Для тих, хто перебуває у кризових ситуаціях, фахівець Ілля Тітко, який сам є ветераном АТО і російсько-української війни на зв’язку постійно!

066 131 8698

veteranokalush@ukr.net

Інші новини