18o

Від початку року до поліції надійшло 519 викликів стосовно насильства: про це говорили на координаційній раді із запобігання та протидії домашньому насильству 

  • 2024.07.05 20:31
    • Громада
    • Соціальна сфера
  • 59

Засідання координаційної ради із запобігання та протидії домашньому насильству та насильству за ознакою статі в Калуській МТГ, під головуванням заступниці міського голови Наталії Кінаш, відбулося 5 липня.

Члени координаційної ради, до складу якої входять предствники поліції, суду, центру пробації, центру надання вторинної правової допомоги, медицини, освіти, структурних підрозділів міської ради, розглянули низку питань.

Першочергово затвердили проєкт Програми для постраждалих осіб в Калуській міській територіальній громаді.

Було здійснено аналіз роботи суб’єктів, які здійснюють заходи у сфері запобігання і протидії домашньому насильству та насильству за ознакою статі у ІІ кварталі 2024 року (І півріччя).

Так, на лінію 102 райвідділу поліції з початку року надійшло 519 викликів стосовно насильства. З них 24 виклики зробили діти, 339 – жінки і 156 – чоловіки. На профілактичному обліку, як кривдники, перебувають 372 особи. З них 326 – чоловіки і 46 – жінки, в т. ч. 26 військовослужбовців. Упродовж півріччя винесено 300 термінових заборонних приписів. З них було порушено 76. 32-ма приписами кривдників зобов’язали залишити місце проживання. Складено 134 протоколи. Притягнуто до кримінальної відповідальності за ст. 126 чотирьох осіб. Завдяки співпраці з фахівцями надання правової вторинної допомоги порушено дві кримінальні справи за обмежувальними приписами. 

У медичні заклади звернулися впродовж півроку 14 постраждалих від домашнього насильства. З них – 9 жінок і 5 чоловік. 9 осіб ушпиталено.

Працівниками денного центру соціально-психологічної допомоги особам, які постраждали від домашнього насильства та/або насильства за ознакою статі від початку року здійснено 98 виїздів та складено акти оцінок потреб щодо з’ясування обставин. До Центру надійшло 175 повідомлень від установ та відомств та виявлених фахівцями ЦСС. Загалом надано 450 соціальних послуг: соціально-психологічного, інформаційного, юридичного, соціально-педагогічного характеру. З них 13 повідомлень надійшло щодо вчинення домашнього насильства по відношенню до дітей; 2 дитини постраждали від фізичного насильства, одна – від психологічного.  

За результатами наради вирішено у вересні провести окрему зустріч з працівниками Калуського міськрайонного суду для вирішення спільних питань.

Інші новини