15o

ТРИВАЄ АКТИВНА ПІДГОТОВКА ДО ОПЛЮВАЛЬНОГО СЕЗОНУ

  • 2023.09.11 13:06
    • Громада
  • 128

Стан підготовки Калуської громади до опалювального сезону міський голова Андрій Найда обговорив сьогодні на зустрічі із представниками служб, дотичних до процесу забезпечення теплопостачання.

«За проміжними підсумками можна сказати, що нашими комунальними підприємствами, управліннями на сьогодні вже успішно здійснено величезний обсяг робіт, проте деякі процеси ще доопрацьовуються», — зазначив Андрій Найда. 

Зокрема, до кінця цього року ще необхідно замінити 250 м труб, діаметром від 108 мм до 325 мм. 

До кінця місяця заплановано повністю завершити підготовку мереж теплопостачання. Наразі триває профілактика комунальних котелень, гідравлічні випробовування. 

Надзвичайно важливо, щоб управляючі компанії встигли вчасно підготувати будинки до прийому теплоносія. Тож на черговій зустрічі з керівництвом управляючих компаній обговорять їх дії та напрацьовані механізми. 

Буде створено спільні комісії з оперативної ліквідації поривів мереж, щоб уникнути потенційних колосальних збитків. 

Варто врахувати, що підвальні приміщення слугують укриттям, відповідно, там не може бути жодних протікань мереж теплопостачання.

До кінця жовтня повинні бути виконані роботи із проектування та облаштування котелень для навчальних закладів: ліцеїв №2, № 10, ЗДО «Росинка», Будинку школяра, Студінської гімназії. 

Фахівці розробляють проектно-кошторисну документацію для встановлення котелень і в інших мікрорайонах міста, оскільки через 4 опалювальних періоди Калуська ТЕЦ припинить подачу теплоносія споживачам.

Інші новини