19o

Вчимося справлятися з стресом

  • 2023.11.01 15:36
    • Соціальна сфера
  • 117

 “Вчимося справлятися з стресом” – саме під такою назвою, у рамках щотижневої роботи консультативного пункту Калуського міського центру соціальних служб в Жіночій консультації, у межах реалізації проєкту “СПІЛЬНО”, соціальним менеджером Василиною Кашівською було проведено чергове заняття з вагітними жінками, метою якого є надання психологічної  підтримки.

  На занятті майбутні матусі отримали вичерпну інформацію про механізми боротьби з тривогою та стресом та ознайомилися з техніками, які допомагають звільнитись від напруги в тілі і дають змогу попередити емоційне вигорання. Вигорання не настає зненацька, і чим раніше його помітити, тим легше з ним упоратись. Щоб запобігти цьому, слід визначити для себе ті види діяльності, які будуть наснажувати та приносити задоволення. Це – перший крок до збереження і збільшення власних ресурсів.

  Вагітним варто пам’ятати про важливе значення режиму праці і відпочинку, відповідної тривалості сну та збалансованого харчування. Крім підтримання фізичного здоров'я, потрібно дбати і про психологічний стан, адже від стану майбутньої мами залежить майже все, тому вкрай важливо відновлювати енергію та турбуватися про свої почуття. Найпростішим і швидким способом зняти стрес, витіснити з голови негативні думки і привести в рівновагу нервову систему є дихальні вправи, не менш корисними є заняття творчістю та рукоділлям: ліплення, малювання, вишивання тощо.

  Кожна майбутня мама повинна розуміти, що не варто з будь якого приводу занадто хвилюватись, вирішувати проблеми слід  поступово, у міру їх надходження Впоратися зі стресом під час вагітності нескладно, потрібно лише вибрати той варіант заспокоєння, який підійде саме вам.

  Будьте здоровими!!!

 

Інші новини