12o

Підбили підсумки діяльності та обговорили подальші плани роботи

  • 2024.07.08 11:59
    • Громада
    • Культура
  • 112

Відбулася творча зустріч товариства «Надсяння».

5 липня у Краєзнавчому музеї Калущини відбулася творча зустріч товариства «Надсяння».

Товариство об’єднує українців, депортованих із Надсяння (нині – територія Польщі) після Другої світової війни.

На початку заходу до учасників звернувся директор КЗ «Музейно-виставковий центр Калуської міської ради», член Національної спілки краєзнавців України Олег Відливаний. Він розповів про мету заходу та ознайомив з основними мотивами творчості Василя Шляхтича – поета, родом з села Улюч (Надсяння). А голова Калуського міського осередку суспільно-культурного товариства «Надсяння» Юрій Соколовський розповів про підсумки діяльності місцевого товариства за останні роки та про подальші плани роботи.

Модератором заходу була громадська діячка, педагог-організатор Кропивницької гімназії Калуської міської ради Оксана Максим’як. Вона зачитувала вірші Володимира Марчака, а також власні вірші та пісні. 

Виступали також члени товариства «Надсяння».

Захід був інтерактивним – присутні переглянули відеоролики, присвячені діяльності цієї організації.

Наприкінці культурно-мистецької події до учасників звернулася заступниця директора «Музейно-виставкового центру Калуської міської ради», голова Калуського міськрайонного об’єднання всеукраїнського товариства Просвіта ім. Тараса Шевченка Леся Кирилович, яка наголосила на важливості таких подій та побажала плідної праці учасникам товариства.

Інші новини