14o

Вбережіть хліб від вогню!

  • 2022.07.04 14:23
    • Служба 101 інформує
  • 282

Період збирання зернових характеризується підвищеною пожежною небезпекою. Загрозливу обстановку створюють спекотна погода, сухі хліба, енергонасичені хлібозбиральні та зернопереробні агрегати, які нерідко знаходяться у несправному стані. Загально відомо, що в цей напружений час найменша необережність із вогнем у хлібних масивах - кинутий недопалок, іскри від сільгоспмашин, можуть призвести до пожежі, перетворюючи «золоте» зерно на чорний попіл.

На Калущині тривають роботи з підготовки до жнив комбайнів та іншої сільськогосподарської техніки, останні приготування тривають також на токах, елеваторах і складах, які мають прийняти збіжжя.

Тому, з метою уникнення можливих надзвичайних ситуацій під час зернозбиральної кампанії рятувальники нагадують правила пожежної безпеки, яких слід дотримуватися під час жнив.

У період збирання врожаю категорично забороняється:

- палити біля хлібних масивів;

- розпалювати багаття на полях та поблизу них;

- спалювати стерню, післяжнивні залишки;

- допускати проїзд чи стоянку техніки, окрім спеціально обладнаної, ближче, ніж за 100 м від хлібних масивів;

- дорослі повинні нагадати дітям про правила пожежної безпеки та подбати, щоб вони не бавилися з вогнем поблизу сільгоспугідь;

- зернозбиральна техніка має виходити в поле справною та повинна бути обладнаною іскрогасниками та забезпечена первинними засобами пожежегасіння, зокрема, вогнегасниками, лопатами та мітлами-хлопушками.

 

Інші новини