12o

Громадська вбиральня запрацювала на муніципальному ринку

  • 2023.12.19 14:15
    • Громада
  • 140
Уже можна користуватися громадським туалетом на муніципальному ринку.
    ????На засіданні виконавчого комітету сьогодні, 19 грудня, затвердили тариф на користування громадською вбиральнею КП «Калуський муніципальний ринок» у сумі 5 гривень.
   ????Ми тариф поставили не для заробітку, а для того, щоб цей туалет обслуговувати, — стверджує директор КП «Калуський муніципальний ринок» Любомир Онуфрик. — Тому що самі знаєте: для того, щоб був порядок, потрібна людина, яка мусить контролювати цей порядок. Потрібно закуповувати туалетний папір, миючі засоби, на рукавички тощо, сплачувати за воду і електроенергію.
   ❗Громадська вбиральня працюватиме щоденно, крім неділі, із 8:00 до 17:00.
Любомир Онуфрик зазначив, що для облаштування вбиральні власним коштом підприємства виконано чималу роботу. Дотепер там була просто підведена вода, котра у зимовий період замерзала, і не було аж до весни. Зараз же облаштоване належне водопостачання і водовідведення.
   ????Окрім того, цього року на ринку замінили покриття торгівельних павільйонів на нове з освітленням.
Наразі КП «Калуський муніципальний ринок» має офіційні договори із 42-а підприємцями, ще шість провадять роздрібну торгівлю у квітковому залі.
   ????За словами Любомира Онуфрика, через складну ситуацію у державі чимало підприємців згортають діяльність.
На засіданні виконавчого комітету також затвердили фінансовий план КП «Калуський муніципальний ринок» на наступний рік.
   ????Закладено Дохід від реалізації послуг оренди у сумі 4 млн гривень. Усього планові витрати складуть 5,7 млн гривень, що менше порівняно із цьогорічними витратами. Для КП передбачена і фінансова підтримка із місцевого бюджету для погашення виплат за автобуси, які місто кілька років тому взяло у лізинг.
Інші новини