3o

БОДНАРІВСЬКИЙ ТЕАТР ВРАЗИВ КАЛУШАН ЧИСЕЛЬНІСТЮ, АВТЕНТИКОЮ І ЩИРІСТЮ

  • 2024.01.15 11:21
    • Громада
    • Культура
    • Старостинські округи
  • 125
Чудова театральна ініціатива Боднарівської громади має продовження: вихідними постановку «Ніч перед Різдвом» показали у Концертній залі Калуша.
✅Вистава «Ніч перед Різдвом» — постановка театрального колективу, що діє на базі Народного дому села Боднарів. Готувалися до вистави актори серйозно. Маже два місяці тривали репетиції. Самотужки виготовили декорації. Залучили юних колядників. Прем’єра вистави відбулася 17 грудня минулого року.
????— У Калуші виступали 19 акторів-аматорів. Ми також долучили 10 колядників і 30 учнів віддалених класів Голинської школи мистецтв, що з осені працюють на базі Народного дому села Боднарів. Привезли і встановили власноруч виготовлені декорації. Учасники дійства дуже відповідально поставились до підготовки виступу у Калуші, — розповідає керівниця театрального колективу Надія Пукіш. — Приємно, що зала була вщерть заповнена, ми отримали оплески, слова вдячності.
Присутня на виставі заступниця міського голови Надія Гуш приємно вражена майстерністю боднарівських театралів.
????— Укотре переконалась, які талановиті мешканці цього села. І щиро радію, що нещодавно при народному домі с. Боднарів запрацювали віддалені класи Голинської школи мистецтв. Із задоволенням переглянула виставу та привітала колектив із дебютом у нашому місті! — написала у соціальній мережі Надія Гуш.
Актори із Боднарова приїхали до Калуша на запрошення управління культури, національностей та релігій Калуської міської ради.
????— Давно спостерігаємо за цим колективом, і були вражені ним ще торік, коли вони колядували у центрі «Я Маріуполь». Вони можуть залучити багато акторів. Приміром, учора на сцені було більше двох десятків акторів, а це для аматорського колективу дуже потужно. Крім того, вони позбирали прекрасні костюми, які відповідають тому часові, — розповідає начальниця управління культури, національностей та релігій Калуської міської ради Любов Джуган. — Але найбільше актори вразили своєю щирістю. Той «Чорт», «Оксана», усі інші актори — вони щиро вірили у те, що зображали на сцені. Це не завжди можна зустріти навіть на професійній сцені.
????Надія Пукіш каже: така підтримка дуже мотивує. Театральний колектив уже готує наступну постановку. І охочих до участі навіть більше, ніж наявних ролей. Крім того, уже у березні відновлять репетиції уже відомої боднарівцям Хресної дороги.
Інші новини