26o

Медична допомога від французьких благодійників

  • 2024.07.18 15:36
    • Громада
    • Охорона здоров'я
  • 28

Чергова партія гуманітарної допомоги надійшла у КЗ «Калуський геріатричний центр» Калуської міської ради. Цього разу – від французької організації Première Urgence Internationale.

Благодійники привезли матеріальних цінностей на суму понад 50 тис. грн: памперси для дорослих, миючі засоби, інвентар для прибирання.

Привезені речі – це розхідний матеріал, у якому є велика потреба. Адже підопічні Калуської геріатрії – люди віком 60+. Найстарішому – 93 роки. Серед них є чимало осіб з інвалідністю, лежачих, які потребують постійного догляду. 

Працівники комунального закладу дуже вдячні французам за допомогу і сподіваються на подальшу співпрацю.

В Калуському геріатричному центрі зараз проживають 35 мешканців. 26 з них – переселенці. 

До речі, раніше за сприяння Première Urgence Internationale підопічні центру неодноразово отримували консультативну медичну допомогу. 

Калуський міський голова Андрій Найда, який торік зустрічався з представниками міжнародної організації, високо оцінив допомогу: «Це вагома підтримка для наших мешканців, які її потребують, так і для внутрішньо переміщених осіб. Серед послуги, які пропонують французькі друзі – можливість зробити кардіограму, деякі аналізи, огляд лікаря і навіть безкоштовне отримання ліків. Також – консультації психолога, допомога соціального працівника. Подяка нашим друзям, які особисто приїхали з Франції для допомоги українському народу!»

Première Urgence Internationale в Україні підтримує найбільш вразливі групи населення щодо забезпечення їх доступом до медичних, соціальних та психологічних послуг. Діяльність організації здійснюється за підтримки Генерального директорату Єврокомісії з питань цивільного захисту та операцій гуманітарної допомоги в Європі.

Інші новини