10o

Про допомогу військовослужбовцям, підсипані дороги, відремонтовані бібліотеку та народний дім: відбулася чергова нарада зі старостами.

  • 2024.02.02 13:51
    • Громада
    • Старостинські округи
  • 109

2 лютого під головуванням міського голови Андрія Найди відбулася чергова нарада зі старостами. Про стан справ у старостинських округах доповіли керівники структурних підрозділів.

Зокрема, начальниця управління освіти Калуської міської ради Ірина Люклян повідомила, що в закладах освіти тривають всеукраїнські змагання «Пліч-о-пліч». Також зазначила, що нещодавно в департаменті освіти та науки Івано-Франківської облдержадміністрації відбулася нарада, на якій розглядалося питання оптимізації закладів освіти: середньої та вищої. «Тому пропрацьовуємо варінти, щоб мати бачення, як виглядатиме структура освітньої галузі у нашій громаді до 2027 року», - зазначила очільниця освіти.

У с.Студінці та с.Бабині Середньому працювали комунальники: підсипали щебенем дороги та їх профілювали. Фахівці КП «Калушавтодор» також здійснювали роботи в селах Голинь, Боднарів. У с. Мислові підсипали щебенем дороги та чистили канави. Фахівці КП «Міськсвітло» працювали за звітний період у Вістовій та Тужилові.

Щодо закладів культури. Тривали поточні ремонти в бібліотеці с. Мостище, яка відновить свою роботу вже з наступного тижня. У Пійлі до відновлення сцени долучилися благодійно мешканці села.

У селах Ріп'янка, Вістова та Боднарів встановлено 3 гучномовці. Буде закуплено ще шість. Про це повідомив Іван Дембич, начальник управління з питань надзвичайних ситуацій. Також поінформував, що підтримка підшефних військових частин та військових частин, які потребують допомогу, згідно рішення сесії, буде здійснюватися через надання субвенцій. Вже відбулося перше засідання, на якому розглядали звернення від командування військових частин, в яких служать мешканців Калуської громади.

 Міський голова Андрій Найда, заслухавши старостів, підсумував, що найбільш проблемні питання у старостинських округах стосуються ремонту доріг. «Частково здійснюються поточні роботи, але ми розуміємо, що це не той результат, які всі хотіли б бачити. Та ми не зупиняємося та продовжуємо працювати в напрямку поліпшення ситуації», - зазначив очільник громади. 

Було обговорено також ряд організаційних питань щодо освітлення спортивних майданчиків зі штучним покриттям у вечірній час, упорядкування назв вулиць, фрезерування окремих ділянок доріг тощо. 

Людські взаємини у часі війни – це постійна допомога у всіх напрямках, де вона необхідна. Чи не кожен зі старостинських округів Калуської громади — активно волонтерить.

Як повідомив староста Вістової Василь Хомич, у село надійшла гуманітарна допомога від благодійників із Іспанії. Тривалий час громада села має налагоджену співпрацю із парафією Santa Teresa de Jesus у Мадриді. Наприкінці січня із Іспанії у Вістову надійшла чергова партія допомоги. Це памперси, одяг, предмети гігієни, засоби медичного призначення, продукти харчування, а також два геренатори, обігрівачі, інвалідний візок і колеса. Допомогу планують передати у лікувальні заклади, де лікуються чи проходять реабілітацію військовослужбовці.

Активно волонтерять і в сусідній Студінці. Староста Марія Стасюк повідомила, що днями на фронт із села передали два дрони, а також інші необхідні речі для наших Захисників.

Андрій Найда висловив подяку старостам та мешканцям сіл за потужну волонтерську працю.

Інші новини