17o

52-А ЧЕРГОВА СЕСІЯ КАЛУСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ. ОСНОВНЕ

  • 2023.09.28 15:54
    • Громада
    • Сесії міської ради
    • Відео
  • 556

Відбулася пленарне засідання 52-ї сесії Калуської міської ради.

На порядок денний винесено 103 питання.

Депутати схвалили звернення до Президента та Верховної Ради України щодо недопущення вилучення коштів місцевих бюджетів. Іншим зверненням до Кабінету Міністрів України, народних депутатів Едуарда Прощука і Олега Марусяка наголосили на необхідності добудови Боднарівського ліцею.

Присвоїли звання «Почесного громадянина Калуської міської територіальної громади (посмертно)» шістьом Захисникам України, які загинули у війні з російським агресором:

- Олегу Андрусіву;

- Вадиму Жукову;

- Віталію Кривошеї;

- Рулану Куцілю;

- Іванові Сивому;

- Олегу Шереметі.

Заслухали звіти керівників КП «Міський інформаційний центр», «Ритуальна служба» і «Калушавтодор». 

Директор КП «Калушавтодор» Роман Скібіцький, зокрема, зазначив, що на обслуговуванні комунального підприємства перебуває 110 тис. м2 площ для прибирання, 510 сміттєвих урн, 71 декоративна лавка. Загальна протяжність доріг у громаді — 229,25 км, 46,5 км – зливових каналізацій. Підприємство обслуговує 117,5 тис м2 зелених газонів, більш, як 3 км живоплоту. Статистика також свідчить, що за останній рік громада, буквально, розквітла: із 3303 м2 квітників 210 – створені торік.

Депутати затвердили низку цільових програм на наступні роки. Частина стосувалася підтримки боєздатності і поліпшення матеріально-технічного стану військових формувань, а також – підтримки внутрішньо переміщених осіб.

Планують і подальший розвиток громади. Прийняли програму «Енергодім Калуш на 2024-2026 роки».  

Наразі у Державному фонді енергоефективності погоджені програми калуських ОСББ на суму 280 мільйонів гривень. Щоб можна було забезпечити співфінансування у розмірі 5%, із місцевого бюджету необхідно виділити 14,298 млн. гривень. Ці кошти розподілятимуть рівномірно – по 4,7 млн гривень на рік.

Із 3 млн. гривень, які передбачені цільовою програмою на цей рік, профінансовано 800 тис. гривень за роботи, виконані ОСББ «Незалежність К» (бульвар Незалежності, 4). 

1,7 мільйона гривень програмою викупу земельних ділянок для суспільних потреб або з мотивів суспільної необхідності. Начальник управління земельних відносин Володимир Мельник пояснив, що йдеться, передовсім, про викуп приватних земельних ділянок для розширення кладовищ. 

Підтримали рішення про затвердження детального плану території для будівництва модульних котелень. Йдеться, зокрема, про котельні для ЗДО «Росинка», ліцеї №2, 10, Студінківську гімназію.

Депутати також схвалили ряд земельних, майнових, організаційних рішень.

Інші новини