17o

Вакцина проти сказу: як і коли застосовувати

  • 2023.08.04 11:10
    • Держпродспоживслужба
  • 163

Обов’язок кожного власника тварини – забезпечувати  здійснення щорічного щеплення проти сказу. Так ви рятуєте свого улюбленця від небезпечного захворювання.

На сьогодні вакцина для профілактики сказу є в кожній області України. Для цього необхідно завітати до лікаря ветеринарної медицини, щоб зробити чіпування та щеплення проти сказу.

Ідентифікація тварин повинна бути зроблена раніше ніж вакцинація проти сказу. Зазначені дії повинні бути внесені у ветеринарно-санітарний паспорт встановленого зразка, який видається у державній лікарні ветеринарної медицини.

Відповідно до чинного законодавства необхідно здійснювати щеплення перед поїздкою за кордон, перед полюванням – детальніше у спільній із європейським проєктом EU4SaferFood (https://www.facebook.com/eu4saferfood) інфографіці.

Наголошуємо на тому, що для недопущення сказу тварин необхідно щорічно робити щеплення всім домашнім улюбленцям, починаючи з 3-місячного віку.

Вакцина проти сказу – безкоштовна! Для здійснення щеплення необхідно лише звернутися до Івано-Франківської обласної державної лікарні ветеринарної медицини.

 

 

 

Інші новини