8o

У КАЛУШІ ВІДБУВСЯ ДЕМО-ДЕНЬ ДЛЯ ЖІНОК У БІЗНЕСІ 

  • 2023.09.22 14:54
    • Громада
    • Економіка
  • 113

«Вона – може!». Такі слова доречні для чималої кількості мешканок громади, які мають власну справу чи керують чималими бізнесовими проєктами, або ж – роблять перші кроки для того, щоб стати підприємицями. 22 вересня у Калуші для цих жінок організували Demo Day «Вона може!».

Упродовж кількох місяців у нашій громаді проводили навчання із основ підприємництва і фінансової грамотності для жінок. І сьогодні, під час демо-дня, вони мали нагоду презентувати власні проєкти перед компетентним журі. 

— Системна підтримка розвитку бізнесу, зокрема, жіночого підприємницва, важлива у Калуській громаді. І в умовах воєнного стану набуває ще більшої актуальності. Тому такі заходи є корисними і потрібними, — переконує начальниця відділу підприємництва і грантів управління економічного розвитку Калуської міської ради Тетяна Сеньків.

Проєкт, у рамках якого відбувається цей захід, підготувало управління економічного розвитку міста. Його реалізація доручена ГО «УФРА».

— Цей захід – він, власне, про те, що бізнес — це не тільки про чоловіків. У бізнесі є багато жінок. Причому, вони долають стереотипи. Сьогодні одна із наших учасниць, мама трьох дітей, хоче відкривати бізнес із ремонту автомобілів. Є пекарні, пошиття одягу, навчання, школи, садочки, готелі і спортивно-оздоровчий комплекс, — розповідає представниця ГО «УФРА» Наталія Захарова.

Авторки трьох кращих презентацій отримають безоплатне 10-годинне навчання із бухгалтерії. 

Наразі напрацьовують бізнес-каталог, а підіб’ють підсумки проєкту у грудні: планують організувати інвестиційний форум. 

Захід організовано у межах грантового конкурсу з системної підтримки малого і середнього підприємництва на замовлення програми міжнародної співпраці «EU4Business: відновлення, конкурентоспроможність та інтернаціоналізація МСП». Грантовий конкурс виконує Фонд розвитку підприємництва, стратегічним виконавцем програм є німецька федеральна компанія GIZ GmbH.

Інші новини