18o

Сучасні дитячі інтерактивні простори від міжнародної благодійної організації БФ «СОС Дитячі містечка Україна» відкрили 8 вересня у Калуші. Облаштували простори у приміщеннях ліцеїв №3 і №7

  • 2023.09.08 15:01
    • Громада
    • Освіта
  • 115

У двох калуських ліцеях - №3 і №7 - 8 вересня відкрили сучасні дитячі інтерактивні простори від БФ «СОС Дитячі містечка України».

Ця міжнародна благодійна організації з багатолітньою історією надає різні види допомоги вразливим категоріям населення. З-пожіж них – і внутрішньо переміщеним особам. У Калуші чи не найбільше дітей ВПО навчається саме у цих закладах. Тож відтепер в інтерактивних просторах діти зможуть ефективніше інтегруватись у нову громаду, гуртом проводячи дозвілля під час шкільної перерви чи після уроків.

Для школярів тут встановили стільки різноманітного розвиваючого обладнання та інвентаря, настільних, спортивних ігор, наборів, книги та іграшки, якісні меблі, шведські стінки, що кожен обов’язково знайде собі щось цікаве, аби вільний час провести активно і з користю, а «не зависати в гаджетах».

Переконані, що затишні, функціональні та безпечні простори стануть улюбленими дітворою місцями для навчання, розвитку й спільного дозвілля гості, які завітали на відкриття об’єктів: керівниця Центру укріплення сім’ї МБО БФ «СОС Дитячі містечка Україна» Алла Котляр та колишні випускники Калуської ЗОШ №3 - Ростислав Микитюк, директор Івано-Франківського обласного центру соціальних служб й Надія Гуш, заступниця міського голови Калуша. До речі, вартість облаштованого дитячого простору тільки в одному 3-му ліцеї, за словами Ростислава Микитюка, становить близько 450 тис. грн. Тож калуська громада вдячна МБО БФ «СОС Дитячі містечка Україна» за допомогу і такі чудові подарунки на день Різдва Пресвятої Богородиці!

Інші новини