15o

Міський голова Андрій Найда взяв участь в "круглому столі" "Відновлення ділової активності в умовах війни: національний та регіональний аспекти"

  • 2023.09.21 16:46
    • Громада
  • 150

На запрошення торгово-промислової палати Івано-Франківської області сьогодні, 21 вересня, міський голова Андрій Найда взяв участь в "круглому столі" "Відновлення ділової активності в умовах війни: національний та регіональний аспекти», який проходив в м.Івано-Франківську. Захід об’єднав для обговорення актуальної теми представників міністерств, керівництво ОВА, регіональних центрів зайнятості, територіальних громад, регіональних торгово-промислових палат, представників бізнесу. 

Зустріч проходила в рамках реалізації проєкту міжнародної технічної допомоги «Зміцнення громадської довіри», що фінансується Агентством США з міжнародного розвитку (USAID). 

Учасники мали можливість поспілкуватися на цій платформі про відновлення економіки на звільнених територіях, проблематику та можливості для бізнесу на національному та регіональному рівнях. 

Міський голова Андрій Найда розповів про ситуацію щодо розвитку бізнес-середовища у Калуській громаді та заходи, які впроваджуються для розвитку. 

Зокрема, Андрій Михайлович ділився досвідом про роботу з релокованим бізнесом, адже для нашої громади це є пріоритетним напрямком. "Від початку повномасштабного вторгнення ми намагаємось створити максимально сприятливі умови для таких підприємств. 

На сьогодні до нашої громади релокуватися 29 підприємств, що продовжують розвивати свій бізнес на теренах Калущини. 

Також маємо зареєстрований індустріальний парк «Kalush industrial HUB» та працюємо над створенням комунального індустріального парку «Галіція», - зазначив міський голова.

Керівник Івано-Франківської Асоціації Бізнесу Віктор Вінтоняк зазначив, що Калуш випередив обласний центр за кількістю релокованих підприємств.

Інші новини