11o

Проблема домашнього насильства є актуальною у Калуській громаді

  • 2023.11.13 15:57
    • Громада
    • Соціальна сфера
    • Запобігання та протидія домашньому насильству
  • 134

Про це розповіли працівниці мобільна бригада соціально-психологічної допомоги постраждалим від домашнього насильства, яка діє при Калуському міському центрі соціальних служб.

Мобільна бригада соціально-психологічної допомоги у Калуській громаді працює вже другий рік за сприяння Фонду у галузі народонаселення ООН (UNFPA), Уряду CANADA та БФ "Батерфлай". 

Наприкінці травня цьогоріч калуська бригада разом з іншими 59 командами з усієї України отримала автомобіль від уряду США через Агентство США з міжнародного розвитку (USAID) за підтримки уряду України. Обслуговування транспортного засобу та перевезення забезпечується за рахунок UNFPA, уряду Канади, БО  "Батерфлай ".

Як зазначає директорка центру соціальних служб Галина Дидич, завдяки автотранспорту вдається швидше та оперативніше реагувати на виклики.

Так, для надання комплексу соціально-психологічної допомоги мешканцям громади, постраждалим від домашнього насильства, систематично здійснюють виїзди у старостинські округи Калуської громади. За тиждень таких виїздів може бути до трьох. Під час однієї поїздки намагаються опрацювати кілька звернень. За результатами відвідин родин, в яких є випадки домашнього насильства, консультують, надають відповідну фахову допомогу. Можуть скеровувати постраждалих в лікувальний заклад, в кризову кімнату, у відділ надання безоплатної правової допомоги – залежно від ситуації. 

Постійно підтримують мобільну бригаду громадські організації. Під час обстеження потерпілих беруть участь і працівники Служби у справах дітей, поліції, Калуського відділу надання безоплатної правової допомоги та ін. Загалом, у 2023 році було здійснено 86 таких виїздів та опрацьовано 200 звернень. Ситуації бувають різні. Одна з крайніх - поступило звернення про знущання чоловіка над дружиною. Обстеження засвідчило, що жінці вже необхідна була медична допомога. 

Вихід завжди є! У разі вчинення домашнього насильства постраждалим можна звертатися за номером телефону мобільної бригади 0676003146. Або ж за адресою: вул. Героїв України 9а.

Інші новини