31o

Для вирішення проблеми щодо відключення «Карпатнафтохім» від електроживлення у Калуші працюватиме робоча група

  • 2024.01.02 10:59
    • Актуально
    • Громада
    • Надзвичайні ситуації
  • 165

Для вирішення проблеми щодо відключення «Карпатнафтохім» від електроживлення у Калуші працюватиме робоча група.

1 січня в Івано-Франківській ОВА під керівництвом голови обласної військової адміністрації Світлани Онищук відбулося дві наради за участю міського голови Андрія Найди, керівництва залучених підприємств, депутатів Калуської міської ради та керівництва «Укренерго» щодо вирішення питання відновлення електроживлення на ТОВ «Карпатнафтохім». Ситуація, яка склалася через борги за спожиту підприємством електроенергію, може призвести до припинення водовідведення й теплопостачання для мешканців Калуша.

«Нам вдалося донести до НЕК «Укренерго» про всю критичність ситуації та можливі наслідки відключення. Вирішили, що в найближчі дні (завтра, післязавтра) представники НЕК «Укренерго» приїдуть в Калуш, безпосередньо на об’єкт «Карпатнафтохім» і будуть аналізувати, де можна відновити електропостачання, щоб очисні споруди працювали у звичному режимі», - зазначив міський голова Андрій Найда.

Відтак у Калуші працюватиме робоча група у складі представників «Укренерго» спільно з правоохоронними органами, які ведуть розслідування у справі ТОВ «Карпатнафтохіму».

Планується розмежувати потужності, залучивши альтернативне заживлення об’єкта, яке наразі живиться від ліній Калуської ТЕЦ.

 Попередньо 14 та 30 грудня 2023 року Калуською міською радою були проведені термінові позачергові засідання міської комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, на яких були прийняті негайні звернення до всіх відповідних вищих служб та структур щодо негайного сприяння у вирішенні ситуації.

Інші новини