18o

ФІЛЬМ«ЩЕДРИК» У КАЛУШІ ЗІБРАВ ПОВНУ ЗАЛУ

  • 2023.09.12 10:14
    • Громада
    • Культура
  • 245

Національний тур «Кіно заради перемоги» учора, 11 вересня, завітав у Калуш. 

У кінозалі «Час кіно» у палаці культури «Мінерал» показували фільм «Щедрик». Показ — безоплатний. Запрошено усіх охочих. Зала була заповнена вщерть.

— У нашому кінозалі 104 місця. Людей прийшло так багато, що ми навіть докладали стільці. Приємно, що були і наші Захисники, військовослужбовці, розповідає директор ПК «Мінерал» Алла Терещенко. — Звичайно, фільм дуже сподобався. Люди сприйняли його дуже добре. Відрадно, що саме цю стрічку таки вдалося показати у нашому кінозалі!

 «Щедрик» — українська історична драма режисерки Олесі Моргунець-Ісаєнко за сценарієм Ксенії Заставської. Стрічка показує життя родин українців, поляків та євреїв, у часі війни. Після радянських репресій вони пережили і ввесь жах Третього Рейху. В Україні у прокат фільм вийшов 5 січня 2023 року.

Національний тур «Кіно заради перемоги» започаткований за сприяння Офісу Президента України, Державного агентства України з питань кіно за підтримки окремих підрозділів ЗСУ і Національної гвардії України, низки громадських організацій, фондів, компаній.

Мета — підтримати українських військових, що захищають нашу країну, переселенців, змушених тікати від жахів війни, висловити їм подяку, згуртувати суспільство довкола Української ідеї, загартувати віру у Перемогу.

Інші новини