17o

ХТО З КАЛУСЬКИХ ОСВІТЯН ЦЬОГОРІЧ ОТРИМАЄ ПРЕМІЮ ІМ. КОСТЯНТИНИ МАЛИЦЬКОЇ?

  • 2023.09.19 18:33
    • Громада
    • Освіта
  • 96

«В нас зброя освіти і науки». Сьогодні на засіданні комісії з присудження премії ім. Костянтини Малицької згадували ці її особливо актуальні рядки.

Премія – це престижна відзнака найбільш достойних педагогів громади. Її присуджують щорічно, і вручають на урочистих зборах із нагоди Дня працівників освіти.

Цього року премію присуджували у трьох номінаціях:

- лауреат-працівник закладу дошкільної освіти; 

- лауреат-працівник закладу середньої освіти, 

- керівник/управлінець закладу/установи освіти. 

Передбачена можливість присудження премії і у галузі позашкільної освіти. Однак, цьогоріч претендентів із позашкілля не висували.

Комісія на чолі з заступницею міського голови Надією Гуш детально ознайомилася із характеристиками претендентів. Окрім високого рівня професіоналізму, вони повинні мати активну громадянську позицію, виховувати молодь у традиції патріотизму, на високих морально-етичних принципах. Члени комісії, зокрема, звертали увагу на волонтерську діяльність, яку провадять претенденти на премію.

У номінації «Працівник закладу дошкільної освіти» перемогла вихователька ЗДО «Росинка» Оксана Воробець. Пані Оксана, окрім того, є керівником гуртка християнської етики у навчальному закладі. Маючи три вищі освіти – педагогічну, психологічну і теологічну, прекрасно розуміє дитячу душу, у кожному вихованцеві плекає виховує цілісну і ціннісну особистість, зазначила завідувачка ЗДО «Росинка» Надія Яців. Її велика заслуга, що з початком війни у садочку «Росинка» розгорнув діяльність - пункт із пошиття теплого одягу для військовослужбовців. 

У номінації «Працівник закладу середньої освіти» перемогу здобув учитель предмету «Захист України» Калуського ліцею №10 Богдан Когут. За словами керівниці закладу Тетяни Федорів, ще кілька років тому він розпочав викладати цей актуальний предмет, опираючись на вимоги НАТО. Проводив курси першої допомоги і самооборони для громадськості, численні навчання і тренінги для учнів ліцею, співпрацює із військовослужбовцями, волонтерами. За його підтримки команда ліцею демонструє успіхи на четвертому, всеукраїнському, етапі військово-патріотичної гри «Сокіл Джура».

У номінації «Керівник/управлінець закладу/установи освіти» переможницею обрали директорку Калуського ліцею ім. Дмитра Бахматюка Оксану Табачук. Оксана Титівна – досвідчена пані педагог і керівник закладу освіти, освітянка-новаторка, авторка низки методичних розробок, посібників. За її керівництва заклад стало утримується серед сотні найкращих закладів середньої освіти України, а випускники ліцею імені Д. Бахматюка займають чималу кількість місць на олімпіадах і конкурсах усіх рівнів. Навчальний заклад від початку повномасштабної війни організував комплексну систему допомоги нашим Захисникам.

Члени комісія відзначили і високий рівень діяльності претендентів на премію, які не перемогли:

- виховательки ЗДО «Золотий ключик» Галини Березівської;

- учительки Калуського ліцею №7 Інни Бусел;

- директора Калуського ліцею №5 Мирослава Кусеня.

Вони мають право і в наступні роки претендувати на присудження премії.

Інші новини