8o

Актуальні розмови про Україну: міський голова Калуша перебуває в Італії за програмою «Угода мерів». ВІДЕО

  • 2023.10.19 10:36
    • Актуально
    • Економіка
  • 218

    Міський голова Андрій Найда 18 жовтня у рамках програми Угода мерів" взяв участь у зустрічі з керівництвом міст Італії, Бельгії, Франції, Нідерландів, Грузії, Молдови, Ірландії, Німеччини, Азербайджану у місті Модена (Італія).

   «Угода мерів» — це масштабна ініціатива, яка передбачає в тому числі й ряд заходів за кордоном, щоб висвітлювати актуальну інформацію про Україну. Усі витрати покривають донори програми.

   - Розказали про ситуацію в нашій країні та про наші потреби в підтримці, що, власне й було основною метою делегації з України. До слова - наша група сформована виключно з мерів, які вільно володіють англійською. Цей мовний чинник, за задумом організаторів міжнародних зустрічей, має якнайглибше сприяти взаєморозумінню. Адже світ повинен бачити правдиву ситуацію в нашій країні, а не викривлену. І тому, коли це доносять англомовні українські мери своїм зарубіжним колегам, то і сприйняття зовсім інше, - підкреслив Андрій Найда.

   Калуський міський голова наголосив, що за кордоном українські мери зустріли повне розуміння, готовінсть до подальшої підтримки.

  ВІДЕО

Інші новини