14o

Щирі співчуття рідним та близьким з приводу смерті Володимира Баки

  • 2022.02.04 15:24
    • Громада
  • 829

     03 лютого 2022 року відійшов у засвіти відомий діяч культури, заслужений артист Володимир Бака Калуська громада сумує з приводу смерті видатного діяча культури – хореографа, митця Володимира Баки. Його особистий внесок у відродження, збагачення та популяризацію національного хореографічного мистецтва – колосальний.

     Завдяки хисту та майстерності Володимиром Петровичем у місті в 1987 році було засновано ансамбль танцю “Пролісок”, який у 1990 році отримав почесне звання «народного». Майстер своєї справи разом з дружиною зумів згуртувати справжніх поціновувачів хореографічного мистецтва. Їх постановки вражали довершеністю, оригінальністю відтворення українських народних танців та танців народів світу.

      З метою популяризації української культури колектив виступав на сході нашої держави, долучилися своєю творчістю до історичних подій 90-х років. Вийшовши на заслужений відпочинок, Володимир Петрович віддався живопису: малював пейзажі, портрети, ікони. Велика кількість грамот, подяк, медалей здобуті Володимиром Бакою за відданість улюбленій справі. Пам'ять про митця житиме у серцях калушан!

Інші новини