16o

Калуська громада візьме участь в проєкті до 1125-річчя м. Галича

  • 2023.08.04 08:39
    • Громада
    • Культура
  • 228

Калуш та Галич з давніх часів пов’язані історією.

Тож коли ще минулого року поступила пропозиція спільного проєкту від Галицької громади, калушани охоче підтримали ініціативу. Торік у Калуші відбувся історичний перформанс «Як калуську сіль по Лімниці та Дністру до Галича сплавляли». Ідею відтворити події середньовіччя запропонував генеральний директор Національного заповідника «Давній Галич» Володимир Олійник. 

Цьогоріч, у вересні, древньому місту Галичу - 1125 років!

Калуська громада долучається до відзначення цієї значущої події. Планується спільний проєкт: історична реконструкція виготовлення калуської солі та її сплаву до Галича, де на великому ярмарку вона продавалася.

З серпня на запрошення міського голови Галича Олега Кантора міський голова Андрій Найда разом з представниками управління культури, національностей та релігій Калуської міської ради відвідали місто Галич для напрацювання дій щодо реалізації проєкту. Обговорили сценарій, локації проведення та події, які будуть відбуватися в рамках заходу.

“Передбачається масштабна та цікава робота, - зазначив міський голова Андрій Найда, - маємо намір не лише відобразити історії тогочасних ремесел, а й влаштувати майстер-класи із солевидобутку, різні атракції та ще багато цікавого».

Примножувати історично-культурну спадщину – важливо!

Інші новини