12o

В Україні триває «наздоганяюча» catсh up кампанія вакцинації проти кору

  • 2023.09.27 16:40
    • Громада
    • Калуський районний відділ ДУ "ІФОЦК та ПХ МОЗ України"
  • 181

Щепленнями охоплюють дітей та підлітків, які з різних причин не провакциновані вчасно за календарем, в тому числі в зв’язку з воєнним станом та карантином, пов’язаним з епідемією COVID -19. Вакцинація безкоштовна і доступна у всіх закладах охорони здоров’я всіх типів форм власності для дітей та підлітків віком до 18 років.

В зв’язку з тим, що охоплення дітей вакцинацією недостатнє і є загроза епідемії кору, проводиться комплекс заходів щодо пришвидшення темпів вакцинації.  26.09.2023р. в Калуському РВ ДУ «Івано-Франківського ОЦКПХ» проведено робочу нараду з медичним персоналом 23 закладів загальної середньої освіти, ВПУ №7 та 15 закладів дошкільної освіти та дошкільних підрозділів закладів освіти Калуської та Войнилівської  ТГ за участю начальника відділу Івана Чабана та завідувача відділення епідеміологічного нагляду (спостереження) та профілактики інфекційних захворювань Тетяни Чернієнко.

В процесі наради обговорено питання можливості прискорення темпів проведення «наздоганяючої» catсh up кампанії вакцинації серед організованого дитячого населення проти кору. Акцентовано увагу на прийомі дітей в організовані колективи з правильно оформленою медичною документацією, даними про наявність профілактичних щеплень.

Рекомендовано посилити сан-освітню роботу в закладах освіти серед батьків-відмовників, вихователів, класоводів з роз’ясненням важливості вакцинації для створення колективного імунітету в організованих колективах, що дасть можливість запобігти можливим спалахам кору та інших інфекцій.

Для проведення просвітницької роботи медики отримали буклети, брошури та плакати для  розміщення в закладах освіти.

 

Інші новини