3o

В Україні стартувала кампанія «Дитина не сама», покликана допомогти дітям, які залишилися без піклування дорослих.

  • 2022.04.25 13:45
    • Соціальна сфера
    • Надзвичайні ситуації
  • 228
Кампанія доноситиме інформацію про те, як правильно підтримувати й захищати права дітей, котрі залишилися без батьківського піклування, а також надасть інструкції з тимчасового влаштування дітей у сім’ї.
    Чат-бот «Дитина не сама» у Telegram (https://t.me/dytyna_ne_sama_bot) дає змогу українським сім’ям та іноземним організаціям подати заявку до служб у справах дітей про готовність тимчасово влаштувати юних громадян. Заявку у чат-боті залишили вже понад 15 тис. українських сімей та більш як півтисячі іноземних організацій. У чат-боті також містяться інструкції для тих, хто загубив або знайшов дитину.
   «Кожна дитина в Україні потребує допомоги під час цієї страшної війни. Проте діти без батьківського піклування перебувають у зоні підвищеного ризику насильства та експлуатації», – зазначив голова Представництва ЮНІСЕФ в Україні Мурат Шахін. «Ця кампанія об’єднує зусилля всіх сторін для найкращого захисту українських дітей», – додав він.
    Кампанія триватиме понад три місяці та міститиме діджитал-компонент, зовнішню рекламу, поширення інформації через національні й локальні ЗМІ. До кампанії також залучатимуть відомих українців і лідерів думок.
Інші новини