19o

В рамках Міжвідомчої наради щодо створення та функціонування індустріальних парків в Івано-Франківській області народні депутати України, депутати міської ради, представники бізнесу оглянули "Калуш Індастріал ХАБ" та ще кілька підприємств, які релокували від початку війни в Калуську громаду

  • 2023.07.21 10:32
    • Громада
    • Економіка
  • 199

Заступник голови комітету Верховної Ради з питань економічного розвитку Дмитро Кисилевський, автор законодавства щодо індустріальних парків зазначив, що менше 10 від 65 зареєстрованих індустріальних парків практично використовують свої приміщення. І один з них – у Калуші.

«Калуш – промислово-індустріальне місто. Важливо було побачити, що і обласна влада, і місцева, і депутати розуміють і реалізовують потенціал для розвитку підприємств. Є користь і для громади -на 1га парку – це до 50 робочих місць».

На черзі - парк "Галіція". «Комунальний парк «Галіція» в найближчому часі буде офіційно зареєстровано. Далі проведемо конкурс на визначення управляючої компанії та будемо здійснювати підбір інвесторів» - наголосив міський голова Андрій Найда.
Також члени Міжвідомчої комісії відвідали релоковані підприємства: «Олвуд» та «Моторімпекс». Перше спеціалізується на виготовленні міжкімнатних дверей. Частина продукції експортується до США, решта – продається на внутрішньому ринку нашої держави. Працює тут 90 людей. 50 з них приїхали з Харківщини (з міста Дергачі, де підприємство неодноразово потрапляло під артилерійські обстріли). Ще 40 працівників є місцевими.
«Моторімпекс» - одне з перших, релокованих до Калуша підприємств, яке найшвидше відновило свою діяльність. Спеціалізується на виготовленні гідравлічних систем для різного роду техніки – навантажувальної, сільськогосподарської тощо.
Зараз підприємство розширює свою діяльність. Так, в орендованому великому цеху на вул. Б. Хмельницького за 3 тижні планують встановити верстати і розпочати виробництво.

Дані підприємства є прикладами успішної релокації. А це в свою чергу сприяє економічно-промисловому розвитку країни, що так необхідно для спільної Перемоги!

Інші новини