13o

В Підгірках змагалися богатирі

  • 2023.06.26 08:20
    • Спорт
  • 265

У народному домі імені Антіна Могильницького у ж/м «Підгірки» провели третій спортивно-мистецькигой захід «Підгорецькі богатирі». Захід проводять у пам’ять про загиблого у зоні ООС Богдана Гавриліва.

- Богдан був ініціатором і учасником двох попередніх таких турнірів у 2017 і 2018 роках. Цього року ми вирішили їх відновити. На жаль, Богдан загинув у боротьбі з ворогом 2019 року. Але громада не забуває його подвиг, і таким чином намагається підтримати пам’ять і добру славу Героя, - каже директорка Народного дому ім. А. Могильницького Надія Шелешко.

Замість Богдана учасників цього року підтримували його батьки. Уболівав за своїх вихованців і наставник Богдана Гавриліва, тренер із боксу ДЮСШ «Сокіл», мешканець Підгірок Богдан Когут:

- Я пам’ятаю Богдана як надійного хлопця, на якого можна опертися. Він міг би мати хорошу перспективу у спорті, - каже Богдан Степанович. – Бокс – такий вид спорту, що потребує витримки і дуже доброї фізичної підготовки. Тому, думаю, і на цьогорічному хлопці, які займаються цим спортом, справляться із завданнями легко й успішно.

На початку змагань присутніх привітав і міський голова Калуша Андрій Найда. Андрій Михайлович висловив упевненість, що турнір стане традиційним, і подякував організаторам і спонсорам за підтримку цікавої і важливої ініціативи.

Справжній майстер-клас із піднімання гирі показав парох церкви Стрітення Господнього отець Михайло Бойчук. Отець Михайло тренується із гирями ще зі шкільного віку. Тому охоче давав молодим спортсменами поради і показував вправи.

До змагань допущено 15 учасників віком від 18 до 25 років. Їх чекало силове багатоборство: піднімання гирі, стрибки на скакалці, армрестлінг, відтискання від підлоги і «родзинка» - присідання, тримаючи на руках дівчину вагою 50 кг.

У перервах між змаганнями учасників і присутніх розважали місцеві мистецькі колективи і виконавці.

Переміг у змаганнях Григорій Дуркало. Другим у заліку став Денис Ліберсбах. Третій – Станіслав Стефанів.

Григорій Дуркало займається боксом 8 років. Вихованець тренерів Богдана Когута і Олександра Соколовського. Має звання кандидата у майстри спорту України.

Переможці отримали кубки. Усі учасники нагороджені дипломами і призами від організаторів і спонсорів.

Цьогоріч для турніру розробили спеціальну символіку, і обіцяють: такі змагання будуть і надалі проводити щороку.

Інші новини