14o

В Палаці культури «Юність» відбувся день релаксу для дітей

  • 2022.08.16 16:43
    • Культура
  • 285

  15 серпня в Палаці культури «Юність»  відбувся день релаксу для дітей, який покликаний був засобами мистецтва сприяти вираженню особистості. Учасників заходу гостинно запросила у свої стіни бібліотека-філія №1, де в результаті був аншлаг - прийшло більше 30 осіб: це були вихованці Спілки української молоді, читачі бібліотеки, учні калуських шкіл.

      Наш час своєю турбулентною швидкістю зачіпає людей всіх поколінь.

Стреси, шум і суєта поглинають нас щодня, навіть суботи та неділі вже не ті. Здається, не буває дня, щоб просто розслабитися, адже ми живемо в інформаційному суспільстві і інформація є частиною нашого життя, а людська психіка не завжди готова сприймати її без паніки та тривоги. Особливо, коли йдеться про дітей та підлітків, тож ми звернулися до арт-терапії – це вид психологічної підтримки, заснований на мистецтві та творчості. Мистецтво надає можливість особистості виразити себе «іншими голосами»: рухами, кольором, формою та пластикою.

Релаксаційні вправи із дітьми провела психологиня Реабілітаційного центру «Добродія» м. Калуша Наталя Капущак. Діти розповіли їй про свій настрій. Навчала дітей основам образотворчого мистецтва художниця Галина Турчик, зберігач фондів виставкової зали МВЦ м. Калуша. Вона показала учасникам різні підходи до малювання в різних техніках. Допомогли зустріти дітей кваліфіковані бібліотекарі Світлана Іванівна Гриців та Галина Іванівна Василишин.

В результаті заняття діти створили більше 30 малюнків. До речі, деякі із робіт візьмуть участь у виставці до Дня Незалежності у неділю 21 серпня, о 15:00, яка відбудеться у виставковій залі МВЦ по вулиці Дзвонарська.

 

Інші новини