8o

В одному із сіл Калуської громади тривають роботи щодо облаштування житла для ВПО, що здійснюються завдяки благодійному фонду «Move Ukraine»

  • 2022.09.08 14:40
    • Соціальна сфера
    • Все для внутрішньо переміщених осіб
  • 362
Вже третій тиждень в одному із сіл Калуської громади тривають роботи щодо облаштування житла людям, які залишили свої помешкання через війну і зараз проживають у нашій громаді.
Це все завдяки нашим американським друзям Патриції та Джону Шморгун та їх другу Енді Кузічу. Пан Джон – бізнесмен в аграрному секторі, а пані Патріція - в стоматології, працюють в Україні вже понад 20 років. Але не можуть стояти осторонь війни в Україні, тому й зайнялися благодійністю!
У травні вони створили благодійний фонд «Move Ukraine», який найактивніше поповнюється за рахунок донорів із Швейцарії та Америки. Саме його коштом і розпочалися ремонтні роботи помешкання для внутрішньо переміщених осіб. Це буде тимчасове житло для 30 переселенців. Таке ж будівництво ними розпочато й у Стрию.
Друзі з Америки кажуть, що після війни зможуть будувати будинки вже для постійного проживання.
Це не перша допомога від наших друзів. Ще у травні волонтерами було надано медикаменти та продукти для ВПО.
Move Ukraine – рухай Україною! Щира вдячність за те, що дійсно, від слова переходите до діла. І вже в середині жовтня роботи планується завершити.
Сьогоднішня зустріч, в якій взяли участь міський голова Андрій НАЙДА та заступниця міського голови Надія ГУШ, була проведена з метою огляду вже частково зроблених робіт та висловити особливі слова подяки і організаторам фонду, і кожному, завдяки чиїм внескам надається різностороння допомога постраждалим від війни, а Перемога України стає ближчою!
Інші новини