15o

У неділю в Боднарові відбудеться театралізована Хресна дорога

  • 2024.04.18 15:22
    • Новини
  • 68

Великий Піст – це час очищення від гріхів і переосмислення свого духовного життя. В період сорокаденного посту Церква заохочує до різного роду релігійних практик і молитов. Однією з найпопулярніших молитов є Хресна хода.
21 квітня у селі Боднарів відбудеться театралізоване дійство Хресної дороги.
– Серед 24 учасників театралізованого дійства – вже відомі актори-аматори сільського вертепу, а також й інші мешканці села, – розповідає режисер заходу, керівник драматичного колективу Народного дому села Боднарів Надія Пукіш. – Вік учасників – від 18 до 60 років. Загалом ідея провести театралізовану Хресну дорогу в мене виникла ще в 2022 році, але тоді на заваді став початок повномасштабного вторгнення росії. А в 2023 році, незважаючи на всі труднощі, завдяки спільній праці духовенства, благодійників та мешканців села, таки вдалося організувати дійство.
Цьогоріч у підготовці до світлого дня Воскресіння Христового, ми знову проводимо театралізовану Хресну ходу. Відтак запрошуємо усіх бажаючих помолитися Богові та наблизитися до Страстей Христових на Хресній дорозі, яка відбудеться вулицями села.

Хресна хода розпочнеться від УГКЦ Введення у Храм Пресвятої Богородиці (с. Боднарів, вул. Галицька, 1А)
Початок об 11:30.

Інші новини