1o

В Народному домі с. Мостище відбулась зустріч батьківської громадськості і працівників Мостищенської філії Калуського ліцею № 10 із заступником міського голови Надією Гуш

  • 2021.05.08 10:08
    • Громада
    • Освіта
    • Старостинські округи
  • 423

      07.05.21 року в Народному домі с. Мостище відбулась зустріч батьківської громадськості, працівників Мостищенської філії Калуського ліцею№10 із заступником міського голови Надією Гуш, заступником начальника управління освіти Калуської міської ради Лесею Кобзан та директором Калуського ліцею №10 Тетяною Федорів  з приводу плану заходів щодо оптимізації мережі закладів загальної середньої освіти в Калуській міській територіальній громаді, яка теж торкнулась Мостищенської філії Калуського ліцею№10.

     Надія Гуш проінформувала присутніх про напрацьовані пропозиції щодо розвитку спроможної освітньої мережі в Калуській міській територіальній громаді на 2021-2024 роки. Леся Кобзан ознайомила батьків з нормативними документами, які регламентують  правове поле вищезазначених заходів по оптимізації мережі. Тетяна Федорів окреслила перспективи та переваги оптимізації для здобувачів освіти 5-9 класів Мостищенської філії, яким планується організувати підвіз шкільним автобусом до ліцею№10.

    В ході конструктивного діалогу було окреслено та напрацьовано ряд заходів та пропозицій щодо подальшого функціонування Мостищенської філії. Так, батьками було запропоновано організувати роботу дошкільного структурного підрозділу в складі філії, який є на часі  для Мостищенської громади. Підставою для цього є звернення мешканців села, а саме батьків дітей дошкільного віку, яких налічується більше 30, та наявність приміщень, у яких можна було б облаштувати дошкільний підрозділ. Організація  дошкільного підрозділу є хорошою перспективою для філії, так як діти матимуть змогу продовжити навчання в початковій школі в селі.

       Батьки висловили сподівання, що влада дослухається до їхніх звернень і пропозицій щодо збереження освітнього закладу в селі та можливості функціонування дошкільного підрозділу. Представники влади, в свою чергу, пообіцяли сприяти та докласти максимум зусиль для реалізації окреслених пропозицій.

Інші новини