15o

В Підгорецькому лісі, біля меморіального комплексу «Криївка Черемоша», відбулася історична реконструкція подій часів визвольної боротьби українців проти російських загарбників в період другої світової війни - «Повстанський Великдень»

  • 2023.04.18 10:46
    • Культура
  • 199
Історію свого народу важливо не просто знати, її треба розуміти та відчувати! Саме з такою метою ще задовго до Великодніх свят з’явився цікавий задум щодо проведення історичної реконструкції «Повстанський Великдень».
  Дійство відбулося, як і анонсувалося, 17 квітня 2023 року в Підгорецькому лісі, біля меморіального комплексу «Криївка Черемоша».
Особливо, творчо, та натхненно Великодній настрій вояків УПА, події того часу та характер відобразили актори – студенти Фахового коледжу культури і мистецтв та творчі працівники ПК «Юність».
  Під час дійства, серед лісу, панувала особлива атмосфера - єдності, сили, незламності та віри!
  Режисер заходу – Юлія Дюндіна. 
  Дуже приємно, що захід відвідали наші військові, захисники, які лікуються у Калуській ЦРЛ.
  На своїй сторінці у соціальній мережі Facebook міський голова Андрій Найда зазначив: "Жодні обставини, навіть війна, не зможуть відібрати у нас пам’ять про наших Героїв. Українці глибоко шанують свою історію, традиції та звичаї".
   На заході також були присутні заступниця міського голови Надія Гуш та керуючий справами виконавчого комітету Олег Савка.
   Христос Воскрес! Воскресне Україна!
   Слава Україні!????????
Інші новини