4o

В Копанках громада урочисто відкрила пам’ятник Героям Збройних сил України та провела благодійний ярмарок

  • 2022.08.29 09:16
    • Громада
    • Старостинські округи
  • 524
Надзвичайно цікавим був день 28 серпня у наших Копанках. І до нього копанчани готувалися всією громадою заздалегідь, тримаючи інтригу.
   І ось - розв’язка: в самісінькому центрі села громада урочисто відкрила пам’ятник Героям Збройних сил України.
Історія цього пам’ятника вельми теж цікава. На тому місці був ще радянський меморіал, присвячений загиблим у другій світовій війні.
   Тільки цього року з ініціативи старости села Мар’яна Бунги і за кошти громади копанчани самотужки повністю реконструювали всі елементи пам’ятного меморіалу. І свою роботу присвятили воїнам Збройних сил України.
   Копанчани вже пишаються своєю роботою. Вважають, що оновлений пам’ятник - це лише невеличка часточка подяки нашим воїнам.
   А реальну допомогу ЗСУ громада Копанок невтомно надає з початку повномасштабної війни: тонни провіанту, обладнання, одягу, взуття надсилають на фронт копанчани.
   Не був виключенням і день Успіння Пресвятої Богородиці - на центральній площі села розгорнули благодійний ярмарок та організували концерт, щоб знову зібрати кошти на потреби ЗСУ. А настрою додавали селянам та гостям Копанок вже добрі наші американські друзі, які пригощали усіх охочих смачною піцою.
   Щирі слова подяки громаді села за таку ініціативність.
Інші новини