5o

В КНП "Калуський міський центр ПМСД" (вул. Б. Хмельницького,32) триває вакцинальна кампанія проти COVID 19

  • 2021.06.23 16:16
    • Охорона здоров'я
    • Епідемічна ситуація
  • 761

Сьогодні завершили курс вакцинації заступники міського голови Мирослав Тихий та Богдан Білецький.

Всього станом на 23.06  введено 6372 дози, в т.ч. 1368 особи завершили повний курс вакцинації. Зокрема:

AstraZeneca   COVISHIELD   3520 доз  (в т.ч. ревакцинацій -1070 доз)

Pfizer   2628 доз  (в т.ч. ревакцинацій - 516 доз)

CoronaVac   224 доз   (в т.ч. ревакцинацій - 43) дози

Всі перелічені вакцини  включені  Всесвітньою організацією охорони здоров’я  до переліку ВООЗ для застосування у надзвичайних ситуаціях 

 По завершенні повного курсу вакцинації ( на 15 день після ревакцинації) в КНП "Калуський міський центр ПМСД"   громадяни можуть отримати Міжнародне свідоцтво про вакцинацію. Це документ про зроблені щеплення, який відповідає міжнародним медико-санітарним нормам, затвердженим ВООЗ в 2005 році. У такі свідоцтва ще до пандемії коронавірусу вносили дані про щеплення проти грипу, поліомієліту, кору та інших інфекційних захворювань.

  Міжнародне свідоцтво про вакцинацію заповнюється українською, а також англійською або французькою мовами. Видавати його будуть у паперовій формі. У свідоцтві будуть такі дані:

прізвище та ім'я пацієнта латинськими літерами;

дата отримання обох доз вакцини;

назва використаної вакцини;

офіційний штамп закладу охорони здоров'я;

підпис лікаря і пацієнта (або його уповноваженого представника).

Термін дії свідоцтва – один рік з можливістю продовження. Якщо у людини є абсолютні протипоказання до вакцинації від COVID-19, замість свідоцтва на вимогу пацієнта можуть видати письмове роз'яснення українською або англійською мовою з переліком підстав для такого рішення.

Країни Європейського Союзу планують з 1 липня запустити COVID-паспорти. Після проведення відповідних організаційних заходів орієнтовно з 15 липня аналогічний документ видаватиме і Україна. Електронний COVID-сертифікат можна буде оформити через додаток «Дія», а в паперовій формі отримати в КНП "Калуський міський центр ПМСД". Там буде інформація про те, якою вакциною щеплена людина, дані про наявність негативного результату тесту на коронавірус або про наявність антитіл.

   

Інші новини