16o

В Калуській територіальній громаді триває вакцинальна кампанія від COVID-19

  • 2021.08.10 15:27
    • Актуально
    • Охорона здоров'я
    • Епідемічна ситуація
  • 597

Станом на 10.08.2021 року загалом зроблено щеплення 16004 особам, з яких провакциновано однією дозою – 9803 особи і двома дозами - 6201 особа. Тобто, повну дозу вакцинації отримало тільки 9% дорослого населення нашої громади. Тоді як для формування колективного імунітету необхідно досягнути рівня вакцинованих громадян не менше 70%.

Зміни до Постанови КМУ від 09 грудня 2020 року № 1236 «Про встановлення карантину та запровадження обмежувальних протиепідемічних заходів з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2» передбачають, що у разі переходу області до жовтого, помаранчевого чи червоного рівня епідемічної безпеки для роботи навчальних закладів у очному режимі потрібно мати мінімум 80% повністю вакцинованого персоналу.

Рівень вакцинації по закладах освіти Калуської ТГ на поточну дату становить більше 30%. У розрізі закладів необхідного рівня досягнула тільки гімназія № 9. Цей показник знаходиться на постійному моніторингу керівництва міста.

Питання вакцинації кожного є добровільною справою.

Однак, сподіваємось, що педагоги і вихователі міста, які не мають протипоказів до проведення цього виду щеплення, активно пройдуть вакцинацію та не допустять зриву освітнього процесу в очному режимі, як у шкільних так і в дошкільних закладах.

Наша громада готується до святкування 30-ї річниці незалежності України. Заплановано проведення багатьох масових заходів. Станом на сьогодні у нашій громаді зафіксовано 2 випадки стаціонарного лікування пацієнтів з коронавірусною хворобою, а впродовж декількох попередніх тижнів в амбулаторні заклади щоденно зверталося 10-14 осіб з температурними реакціями і підозрою на коронавірусне захворювання.

Стурбованість викликає той факт, що у нашій області вже зафіксовано 10 випадків захворювання  штамом Дельта, який характеризується великою контагіозністю (передаваністю захворювання).

Зважаючи на усе вище викладене, ВКОТРЕ ЗАКЛИКАЄМО УСІХ ГРОМАДЯН ДО ВАКЦИНАЦІЇ і нагадуємо, що в Калуській громаді щоденно працює Центр вакцинації, що знаходиться за адресою:  м.Калуш, вул.Б.Хмельницького, 32.

Наявні вакцини:

  • Pfizer– компанії Pfizer/BioNTech;
  • AstraZeneca — британсько-шведської компанії AstraZeneca;
  • КоронаВак (CoronaVac) - китайської компанії Сіновак Лайф;

Модерна (Moderna) – американської компанії Moderna.

Інші новини