28o

В Калуші провели навчання з надання першої домедичної допомоги в умовах бойових дій

  • 2022.07.21 10:24
    • Громада
  • 451

Прості речі рятують життя. В умовах воєнного стану варто бути готовим до всього, навіть якщо ви цивільна особа. Чітке розуміння алгоритму дій допоможе взяти себе в руки в екстреній ситуації та надати першу допомогу постраждалому.

Вчора, 20 липня 2022 року, представники Калуської міськрайонної організації Товариство Червоного Христа України провели для членів Добровольчого формування Калуської міської територіальної громади, практичні навчання з надання першої домедичної допомоги.

В ході навчання його учасники ознайомились з методиками невідкладної медичної допомоги:

- обстеження потерпілого;

- прийоми відновлення дихання та проведення закритого масажу серця;

- зупинка кровотечі;

- накладання джгута з підручних матеріалів та джгута САТ;

- тампування рани і накладання давлячої пов’язки;

- тактична допомога пораненим у червоній і жовтій зонах та

- способи евакуації до зеленої зони.

Варто запам'ятати найважливіше правило при наданні будь-якої допомоги - збереження власного життя. Це означає, що якщо ви не є впевненими у власній безпеці, ви не розпочинаєте надання допомоги.

Для довідки:

Червона зона (Care Under Fire, у зоні обстрілу) — це там, де безпосередньо стріляють. Це дуже небезпечна зона, бо є ризик отримати поранення або загинути;

Жовта зона (Tactical Field Care, надання допомоги на полі бою, коли не ведеться вогонь, або в зоні укриття) — це та зона, де не ведуться активні бойові зіткнення;

Зелена зона (Tactical Evacuation Care)  — це те місце, де відбувається евакуація пораненого і закінчується зона відповідальності парамедика — далі пораненим будуть займатися лікарі в польових госпіталях.

Інші новини